Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zaal ligt ons niet”

Bilal Zemmouri gaat met mak FT Antwerpen opnieuw onderuit bij KK MalleBeers­e

- STEVEN ROSIERS

Een mak FT Antwerpen leed vrijdagavo­nd bij KK MalleBeers­e zijn tweede nederlaag van het seizoen. Was de nederlaag in Hasselt min of meer ingecalcul­eerd, dan was het 31 verlies in Malle een grotere verrassing. “Deze zaal ligt ons niet”, aldus doelman Bilal Zemmouri.

Dat Antwerpen de bal ging krijgen en dat Malle-Beerse op de counter zou loeren, was te verwachten. Dat Antwerpen defensief zo kwetsbaar zou zijn en dat de ploeg zoveel kansen weg zou geven, was wel verrassend. Ait Salah scoorde pas halverwege de tweede helft het eerste doelpunt voor de thuisploeg en dat was vooral de verdienste van Zemmouri, die enkele gemaakte goals had voorkomen. “We kennen de kwaliteite­n van Malle-Beerse”, aldus Zemmouri. “Ze houden de boel gesloten en mikken op de counter. Ik denk dat wij 85 procent balbezit hadden.”

In de laatste vijf minuten ging Hitou als vliegende keeper spelen en Moussaoui, die de 1-1 had gescoord, kwam nog heel dicht bij de 2-2. Van Leeuwen toonde echter dat ook Malle-Beerse een uitstekend­e doelman heeft. In de slotminuut kon Dillien dan de 3-1 in het lege Antwerpse doel leggen. “Als je de hele match domineert, is het jammer dat je de boot ingaat. We hebben onze kansen niet afgewerkt en dat is het verschil. Als we dat wel hadden gedaan, was het zelfs niet spannend geweest. We waren gewoon niet efficiënt genoeg.”

Een lichtjes gekleurde analyse van Zemmouri, die wel toegaf dat MalleBeers­e een moeilijk te bekampen ploeg is. Vorig jaar in de play-offs ging FT Antwerpen ook al onderuit in Malle-Beerse. “De zaal ligt ons niet, het is hier onze tweede nederlaag op rij. Het is een kleine zaal en ze stremt. De supporters gaan ook helemaal op in de wedstrijd.”

Leerproces

Door de al even verrassend­e nederlaag van Hasselt tegen Noorderwij­k blijft Antwerpen op een gedeelde eerste plaats staan, al heeft HalleGooik nog een wedstrijd tegoed.

“Dat maakt allemaal niet uit. Dit is voorbereid­ing op de play-offs. Het zijn maar drie punten en de prijzen worden op het einde van het seizoen uitgedeeld. Deze nederlaag gaat niet blijven hangen. We gaan maandag onze fouten bespreken en proberen te verbeteren. Dit is een leerproces.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Amar Zouggaghi schermt de bal af voor Nick Kuijlaars van MalleBeers­e. Het zou niet baten voor FT Antwerpen.
FOTO KOEN FASSEUR Amar Zouggaghi schermt de bal af voor Nick Kuijlaars van MalleBeers­e. Het zou niet baten voor FT Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium