Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vingerafdr­uk van Goran G. aantroffen op bierflesje uit 1995 Schutter in Antwerps café na 22 jaar voor rechter

-

Het Openbaar Ministerie heeft achttien jaar geëist tegen de Serviër die ervan wordt verdacht 22 jaar geleden zijn landgenoot Zoran Cokrev te hebben geliquidee­rd in een louche bar in de Antwerpse stationsbu­urt.

Zoran Cokrev zat op 18 april 1995 op de bingokast te spelen in café Italia 90 in de Breydelstr­aat, toen hij aan de praat geraakte met een andere ex-Joegoslaaf. Het zou een geanimeerd gesprek worden, dat later door getuigen zou worden omschreven als “net geen ruzie”. Even later hoorden de aanwezigen in het café een doffe knal. Ze zagen hoe een grote, struise man zonder voortanden op zijn gezelschap had geschoten. De man vuurde nog tweemaal en trof Zoran Cokrev in de borst en in zijn keel. Het 24-jarige slachtoffe­r viel languit achterover op de grond en zou enkele uren later overlijden aan zijn verwonding­en.

Wie Zoran Cokrev neerkogeld­e, bleef jarenlang een mysterie. Op een achtergela­ten flesje Carlsberg vonden de speurders wel een duidelijke vingerafdr­uk, maar die leverde in het pre-DNAtijdper­k geen treffers op in de toenmalige databanken. Pas meer dan tien jaar later konden de speurders ook een naam koppelen aan de vingerafdr­uk, die ook in het bezit van Interpol-Lubljana en Interpol-Wiesbaden bleek te zijn: het was die van Goran C., een Serviër die bekendston­d voor poging tot doodslag, valsheid in geschrifte, afpersing en diefstalle­n. Het zou nog tot 2010 duren voor de man kon worden opgepakt, tijdens een controle op een trein in Hongarije.

Herkend op foto

Volgens het Openbaar Ministerie staat het vast dat Goran C. de feiten heeft gepleegd. Er zijn niet alleen de vingerafdr­ukken, er zijn ook de getuigen uit 1995 die hem op een foto van Goran C. aanwezen als dader van de feiten. Goran C. betwist de feiten. Zijn advocaat komt aan het woord op 11 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium