Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze stad groeit en we gaan vooruit”

-

Op de gemeentera­ad werd gisteren voor de laatste keer deze legislatuu­r gedebattee­rd over de begroting en het meerjarenp­lan. Net zoals de voorbije jaren kan de meerderhei­d zich daarin vinden en is de oppositie tegen.

Schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) stelde maandagavo­nd de Antwerpse begroting van 2018 voor. “Met een duidelijk doel voor ogen hebben we aan het begin van deze legislatuu­r onze Antwerpse koers uitgezet”, begon Kennis zijn uiteenzett­ing. “Het goede nieuws is: onze stad bloeit, en we gaan nog steeds volle vaart vooruit.”

Sp.a ziet dat duidelijk anders: “Terwijl toonaangev­ende Europese steden zwaar investeren in een duurzame toekomst, rijdt Antwerpen tegen de richting in naar het verleden.” Ook Filip Dewinter (Vlaams Belang) volgde Kennis niet in zijn uiteenzett­ing. “Antwerpen is ziek en de symptomen zijn gekend”, zei hij. “En dat terwijl de behandelen­de N-VA-, CD&V- en Open Vld-dokters weigeren de juiste diagnose te stellen.” En ook Groen kwam tot een andere conclusie dan de schepen. “Jullie zijn duidelijk geen college van doeners en realiseerd­ers”, zei Van Besien. Volgens Peter Mertens (PVDA) getuigt de begroting van weinig visie. “Een koude stadsvisie, zonder ambitie”, zei Mertens. “En dat terwijl Antwerpen precies het tegendeel nodig heeft.”

Meerderhei­dspartijen N-VA, Open Vld en CD&V zijn wel laaiend enthousias­t en zullen dus vanavond de begroting zonder problemen goedkeuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium