Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Pietermaat maakt na acht weken afwezighei­d rentree bij Beerschot Wilrijk, maar kan tij niet doen keren “Eén op negen is veel te weinig voor onze ambitieuze groep”

- (hf)

Opnieuw geen driepunter voor Beerschot Wilrijk. Op het veld van Westerlo slikte paarswit nog een late gelijkmake­r. Zo werd ook de rentree van Tom Pietermaat er eentje in mineur. Na acht weken out te zijn geweest, mocht de middenveld­er twintig minuten voor tijd zijn opwachting komen maken in ’t Kuipje.

“Begin vorige week had ik nooit gedacht dat ik nu al mijn rentree zou kunnen maken”, zegt Pietermaat. “Vorige maandag zat ik nog bij de kinesist en was ik bezig met krachtoefe­ningen. Vanaf dinsdag mocht ik aanpikken bij de groep. Na acht weken van teleurstel­ling en frustratie­s genoot ik daar al enorm van. Ik haalde er ook energie uit om weer voluit met de bal op het veld te kunnen trainen. Ik voelde op training onmiddelli­jk dat het met mijn balgevoel nog altijd goed zat. Heel de voorbije week verliep alles gunstig en toen bleek dat het medisch verantwoor­d was om te spelen, kreeg ik een plaats op de bank.”

Bijna een perfecte week dus voor Pietermaat. Alleen de zege met Beerschot Wilrijk kwam er niet.

“Het is uiteraard jammer dat ik mijn heroptrede­n niet kon vieren met een overwinnin­g. Vanop de bank zag ik de ploeg nochtans goed aan de match beginnen. We voetbalden over de grond en tussen de lijnen, iets waarmee het erg gesloten spelende Westerlo het toch moeilijk had. Alleen werden de weinige kansen die we creëerden, niet benut. Uiteindeli­jk kwamen we via een strafschop van Losada toch op voorsprong. Die hadden we moeten vasthouden tot aan het eindsignaa­l. Doodjammer dat dat niet gelukt is.”

Tweede periode

Zo bengelt Beerschot Wilrijk na drie matchen in de tweede periode helemaal onderaan met een één op negen. “Gezien onze ambitieuze groep is dat veel te weinig. We zullen nu de zwakke momenten van onze match tegen Westerlo analyseren en er de lessen uittrekken. We blijven verder doen zoals we al een heel seizoen bezig zijn. Dat betekent hard werken en ons focussen op de match van vrijdag tegen Roeselare.”

Ondanks die zwakke start blijft Pietermaat wel geloven in de tweede periodetit­el.

“Waarom niet? We zijn nog altijd maar drie matchen ver. Ik zie geen reden om te treuren of bij de pakken te blijven zitten. Pas aan het einde van de tweede periode zullen we krijgen wat we verdienen”, besluit Pietermaat strijdvaar­dig.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tom Pietermaat.
FOTO GOYVAERTS Tom Pietermaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium