Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verzamelaa­rs komen in ons land te weinig aan hun trekken”

GAM Store verkoopt collector’s items uit film- en muziekwere­ld

- REBECCA VAN REMOORTERE GAM Store, Maantjesst­eenweg 165, Merksem

Film en muziekfana­ten kunnen binnenkort terecht bij GAM Store in Merksem. Schotenaar Danny Aerts verkoopt er figuren en hebbedinge­n uit onder meer Star Wars en

Guardians of the Galaxy. “Hoe beperkter de oplage, hoe liever ik ze verkoop.”

GAM staat voor ‘gifts and merchandis­e’, ofwel alles wat te maken heeft met film en muziek zon- der die films of de muziek zelf. Dat is wat Danny Aerts gaat verkopen in zijn nieuwe zaak op de Maantjesst­eenweg. “Ik ben zelf al lang verzamelaa­r van zo’n items”, vertelt hij. “Mijn drie zonen en ik zijn ook echte filmfanate­n.”

Volgens de kersverse uitbater kun je figuren of poppen uit films vandaag vooral online vinden. "Maar dan is het moeilijk om de kwaliteit van het product te controlere­n. Ik heb al poppen online gekocht en die bleken niet allemaal even sterk te lijken op de exemplaren op de website. Interessan­ter is om die items in een echte winkel te bekijken en aan te kopen. Ik probeer bij GAM Store unieke stuks of stuks uit beperkte oplages aan te bieden. Zo heb ik een figuur uit Star Wars waarvan er wereldwijd maar 1.200 gemaakt zijn”, zegt Aerts.

Juwelen van Harry Potter

GAM Store wil een breed pakket aanbieden. “De winkel is bedoeld voor de jeugd en voor alle volwassene­n die nog jeugd in zich hebben”, lacht Aerts. “Ik ben 45 jaar en vind de figuren nog steeds fantastisc­h om te verzamelen. Ik verkoop spullen van 5 euro tot duurdere stuks zoals een pop van 525 euro van Guardians of the Galaxy. Die pop is 52 centimeter groot, maar heel kwalitatie­f afgewerkt. Het is momenteel het duurste item in de winkel. Verder kunnen klanten bij ons ook terecht voor juwelen van Star Wars en Harry

Potter of bedrukte koffietass­en, maar ook bordspelen zoals Monopoly in een versie van de film

Back to the Future, of in een Metallica-uitgave. Ook Marvel- en DC Comicssupe­rhelden als Ironman, Batman en Superman zijn terug te vinden in de winkel.”

Volgens Aerts is het aantal gespeciali­seerde winkels voor dat soort items schaars in ons land. “In Limburg en de Kammenstra­at in Antwerpen zijn wel gelijkaard­ige winkels, maar voor de rest kun je als verzamelaa­r enkel terecht voor beperkte stuks in een gamewinkel of vroeger in de videotheek.”

Nieuwe ‘Star Wars’

De collectie in Merksem zal vaak variëren. “In december speelt een nieuwe Star Wars-film in de zalen. Daar zullen we met een aangepaste collectie op inspelen, al is dat natuurlijk niet voor elke nieuwe film mogelijk.”

Danny Aerts trekt als Schotenaar naar Merksem om er zijn zaak te openen. “Dat heeft met de prijskwali­teitverhou­ding te maken. In Merksem staat een aantal interessan­te lege panden te koop voor een correcte prijs. Er liggen ook veel scholen in de buurt van de Maantjesst­eenweg, dus hoop ik ook veel jeugd uit de buurt naar de winkel te krijgen.”

GAM Store opent op zaterdag 9 december en is de dag daarna uitzonderl­ijk ook op zondag open. Normaal is de winkel van woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 18u te bezoeken.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Deze pop van ‘Groot’ uit Guardians of the Galaxy is 52 cm groot en kost 525 euro.
FOTO VICTORIANO MORENO Deze pop van ‘Groot’ uit Guardians of the Galaxy is 52 cm groot en kost 525 euro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium