Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gestolen fiets van overleden pa terecht

- (brip)

Deurne Eind augustus verloor Eric Decamps (57) uit Deurne zijn vader. Nog geen week later werd de koersfiets gestolen die hij van zijn vader cadeau had gekregen. Dankzij een oproep op Facebook, die bijna 50.000 keer werd gedeeld, werd de fiets in WestVlaand­eren teruggevon­den.

“Dit gevoel is onbeschrij­felijk”, vertelt een emotionele Eric Decamps. Afgelopen donderdag kreeg hij een verlossend berichtje op Facebook van een jonge vrouw uit Gent. Zij had op de Facebookpa­gina van politiezon­e Kouter in West-Vlaanderen een oproep zien verschijne­n van twee gevonden koersfiets­en, en herkende de rode fiets van Eric. “Ze herinnerde mijn oproep van drie maanden geleden nog. Ze heeft mij meteen gecontacte­erd, waarop ik contact heb opgenomen met de politie van Kouter”, zegt Eric.

Uiteindeli­jk bleek dat de fiets gevonden werd in Diksmuide, door de politiezon­e Polder. “Er zou een commissari­s in de zone Kouter zijn die zich bezighoudt met gestolen fietsen. Hij besloot het bericht van de gestolen fietsen uit Polder ook te delen in zijn zone. En zo heeft de jonge vrouw het kunnen zien. De kracht van sociale media is enorm. Ikzelf had de hoop al lang opgegeven. Ook de politie vertelde me dat ik de fiets waarschijn­lijk nooit meer zou terugzien.”

Beloning

Eric beloofde de vinder 500 euro, maar daar wou de vrouw uit Gent niet van weten. “Ze wou absoluut geen beloning. Maar die fiets is zo waardevol voor mij, ik stond erop dat ik haar uitgebreid kon bedanken. Na lang aandringen zei ze dat ze misschien een achterlich­tje voor de fiets kon gebruiken. Ze gaf me haar adres en ik heb haar de duurste fietslicht­en uit de winkel opgestuurd.”

De fiets kan Eric voorlopig nog niet gaan ophalen, omdat het onderzoek naar de diefstal nog loopt. “Van zodra ik mijn fiets terug heb, hang ik hem aan de muur. Fietsen ga ik er niet meer mee doen. Het is het meest waardevoll­e stuk dat ik bezit.”

 ?? FOTO RR ?? De koersfiets van Eric Decamps werd in Kouter teruggevon­den.
FOTO RR De koersfiets van Eric Decamps werd in Kouter teruggevon­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium