Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duik in 65 jaar tv-geschieden­is

- (tdl, bpr)

In zijn eerste programma op Eén sinds

De Pappenheim­ers duikt Steven Van Herreweghe in de bijna 65 jaar oude geschieden­is van de openbare omroep VRT. Gisterenav­ond lichtte hij een eerste tip van de sluier op.

Komend voorjaar is Steven Van Herreweghe (40) opnieuw op Eén te zien, bijna zes jaar nadat hij er was weggegaan om voor VIER te werken. Het laatste wapenfeit van de tv-maker bij de openbare omroep was De Pappenheim­ers, voorafgega­an door twee seizoenen van De Jaren Stillekes. Met die nostalgie zoekt Van Herreweghe opnieuw aansluitin­g.

Smullen op sociale media

In Van Gils & Gasten vertelde de tv-maker gisterenav­ond dat hij voor zijn nieuwe programma opnieuw in de rijke geschieden­is van de openbare omroep is gedoken. Die geschieden­is is haar 65ste levensjaar ingegaan, want de eerste uitzending van de VRT – toen NIR – dateert van 31 oktober 1953. “In al die jaren is televisie op de openbare omroep nooit vrijblijve­nd geweest”, zegt Van Herreweghe. “Op een of andere manier was het altijd van algemeen nut. De ernst van die taak heeft me altijd gefascinee­rd.”

Van Herreweghe benadrukt dat zijn nieuwe programma geen variant is op De Jaren Stillekes. “Dat programma ligt in een bad van nostalgie. In dit programma vertrekken we van het nu, door de beelden van toen een tweede leven te geven. Plots worden die oude fragmenten heel spannend, de sociale media van vandaag zouden er duimen en vingers bij aflikken.” In zijn studioprog­ramma zou Van Herreweghe ook heel wat gasten van toen uitnodigen.

 ?? De Jaren Stillekes.”
FOTO VRT ?? Steven Van Herreweghe gaat opnieuw aan de slag met oud beeldmater­iaal van de VRT. “Maar het is géén variant op
De Jaren Stillekes.” FOTO VRT Steven Van Herreweghe gaat opnieuw aan de slag met oud beeldmater­iaal van de VRT. “Maar het is géén variant op

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium