Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Europa biedt alleen maar voordelen”

23jarige zomeraanwi­nst Kafoumba Touré maakt eindelijk zijn debuut voor Great Old

- STIJN DRUANT

Antwerp KV Mechelen was een wedstrijd om snel te vergeten, al zal Kafoumba Touré daar een andere mening over hebben. De Malinese aanvaller mocht zaterdag eindelijk zijn debuut maken bij de Great Old, waar hij een contract heeft voor drie seizoenen.

Nadat alle andere Antwerpspe­lers al weg waren uit de splinterni­euwe kleedkamer van de nieuwe Tribune 1, kwam Kafoumba Touré nog voorbij gesloft. Hij had duidelijk genoten van zijn debuut, ook al was het er maar eentje van tien minuten. “Ik vond mijn debuut best goed”, knikte hij. “Vergeet niet dat ik het publiek en het veld nog niet gewoon ben.”

Je arriveerde al in augustus bij Antwerp, maar nu pas kom je echt boven water. Hoe komt dat?

Kafoumba Touré: “Eerst raakten mijn papieren niet in orde. Nadien was er die blessure. Ik heb me lang moeten aanpassen aan het spel van Antwerp, aan de omgeving en aan het klimaat. Ik woon trouwens alleen. Niet makkelijk, hoor. Maar de club heeft me goed geholpen. Mentaal was het niet simpel, maar ik wist dat het harde werken zou lonen. Nu woon ik dicht bij ploegmaats als Sall, Borges of Rodrigues.”

Sprak de coach veel met jou in die moeilijke maanden?

“Ja, toch wel. Maar dat doet hij met alle spelers. Hij is veeleisend, maar de coach schotelt ons ook doelen voor en vraagt om daar naartoe te werken. Als er geen communicat­ie is tussen spelers en coach, dan komt het niet goed. Meneer Bölöni doet dat goed, hij wil je raken. Want alles staat of valt met hoe de groep het er van af brengt.”

Had je het gevoel dat je bij die groep hoorde? Zo lang in de tribune zitten, dat is best wel lastig.

“Ook als je niet speelt, moet je de ploeg steunen. Winnen en verliezen doe je met zijn allen. Je hart moet dus altijd bij de groep zijn. Ik ben altijd rustig gebleven, vond de nodige kracht in mezelf. Maar ook tijdens de trainingen heb ik altijd op mijn werk gefocust. Ik heb ook met de reserven gespeeld. Nee, dat was helemaal geen tijdverspi­lling. Integendee­l. De coach hamerde erop dat iedereen beschikbaa­r moest zijn.”

Je bent nu 23 en toch is dit pas jouw eerste avontuur in Europa.

“Hier kan ik weer evolueren. Het is zeker een uitdaging. Europa biedt een voetballer alleen maar voordelen. Hier krijg je meer media-aandacht. Als je je laat zien, kan je mooiere contracten versieren. Ik kreeg er al een van Antwerp van drie seizoenen, dus dat bewijst dat de club vertrouwen in me heeft. Nu is het aan mij om me te bewijzen. Ik heb er heel veel goesting in. We gaan proberen om in die top zes te blijven. Daar speel je uiteindeli­jk toch voor.”

Die eerste speelminut­en zijn een feit. Een doelpunt maken is je volgende doelstelli­ng?

“Ik hoop snel mijn steentje te kunnen bijdragen. Door te scoren dus, ja

(lacht). Maar de goals zullen er enkel komen door hard te werken, zeker als centrumspi­ts. Misschien speel ik wel in de bekermatch tegen

Kortrijk. Dat zou mooi zijn.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Kafoumba Touré mocht tegen KV Mechelen tien minuten voor tijd invallen. Woensdag, in de bekermatch tegen Kortrijk, hoopt hij op een nieuwe speelkans.
FOTO TOM GOYVAERTS Kafoumba Touré mocht tegen KV Mechelen tien minuten voor tijd invallen. Woensdag, in de bekermatch tegen Kortrijk, hoopt hij op een nieuwe speelkans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium