Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een maand geleden waren we nog een dood vogeltje”

- KURT GULDENTOPS

De zon blijft schijnen boven het Lisp, nadat Lierse zaterdag uitgereken­d op het veld van zijn zwarte beest Roeselare een zesde competitie­zege op rij pakte. Met een doelpunt en een assist had Dodo Elgabas een flink aandeel in het nieuwste succes van de Pallieters.

Elgabas kende best wel een geslaagde avond op Schierveld­e. Samen met Ivan Yagan verdeelde de Egyptenaar doelpunten en assists die geel-zwart naar een deugddoend­e 0-2 voorsprong leidden.

“Het was geven en nemen”, blikt Elgabas met veel plezier op de lange trip naar Roeselare terug. “Ik hielp Yagan aan die prachtige openingsgo­al, nadien legde hij de 0-2 panklaar voor mij. Teamwork. Het is een van de voornaamst­e pijlers waarop onze heroplevin­g is gebaseerd. We gaan voor elkaar door een vuur en tonen heel veel weerbaarhe­id. Soms kan je niet geloven dat dit dezelfde groep is die een goede maand geleden nog veel weg had van een dood vogeltje in Union.”

In die korte tijdsspann­e heeft Lierse best wel een aardig parcours afgelegd. De zesde compe- titiezege op rij in Roeselare bracht de Pallieters zowaar op de vierde plaats in het algemeen klassement.

“Dat is mooi, maar van weinig waarde als we hier geen vervolg aan breien. We moeten nu vooral niet beginnen te dromen of te rekenen. En het zou dom zijn om onszelf extra druk op te leggen. Onze enige zorg moet Westerlo zijn. Dat is de volgende opdracht en die moeten we proberen te winnen. Stap voor stap vooruit zetten. Dat is het enige doel.”

Ook Elgabas zelf haalt stilaan zijn gram, nadat hij ook in de donkerste dagen dit seizoen altijd is blijven geloven in een revival van zijn team. “Je merkte dat er kwaliteit in deze groep schuilde, maar in die eerste weken wilde het simpelweg niet lukken. Voor mij is deze remonte dan ook geen verrassing. Vraag me niet tot wat dit gaat leiden, maar we kunnen er alleszins nog een hele leuke campagne van maken.”

Evenaring record

Met zijn zesde zege op rij evenaarden de Pallieters het record van het seizoen 1996-1997, het spectacula­ire kampioenen­jaar onder Eric Gerets. Het was twintig jaar geleden dat Lierse nog zes keer na elkaar kon winnen.

 ?? FOTO BELGA ?? Dodo Elgabas (links) wordt gefelicite­erd. De Egyptenaar heeft Lierse op het veld van Roeselare net op de geruststel­lende 02 gezet.
FOTO BELGA Dodo Elgabas (links) wordt gefelicite­erd. De Egyptenaar heeft Lierse op het veld van Roeselare net op de geruststel­lende 02 gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium