Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zege is voor Jeroen Van Den Broeck”

- (stdr)

City Pirates draaide zaterdagav­ond Tienen vakkundig door de gehaktmole­n (41). De euforie om de winst stond in schril contrast met het verdriet dat al even daarvoor door Merksem was gegaan na het overlijden van Jeroen Van Den Broeck, die tot vorig seizoen nog bij City Pirates aan de slag was.

Niet alleen coach Yves Van Heurck was eind vorige week sprakeloos nadat bekend was geraakt dat Jeroen Van Den Broeck was overleden, ook de ex-ploegmaats van de Kempenaar waren er het hart van in. Zo ook Yorgo Van Hove.

“Uiteraard speelden we met een rouwband en er was ook een minuut stilte voor Jeroen”, aldus Van Hove. “Gelukkig speelden we wervelend voetbal, zodat we die ruime zege zonder twijfelen aan Jeroen konden oplangrijk dragen.”

Centrale verdediger Van Den Broeck was vorig seizoen be- in de Merksemse kleedkamer.

“Ik verloor een vriend, want we kwamen erg goed overeen. Dit doet erg veel pijn, zeker omdat ik zijn dood nooit heb zien aankomen. Jammer, want anders hadden we hem misschien nog kunnen helpen”, zucht de flankverde­diger, die toch ook nog even op de ruime zege van City Pirates terugkomt.

“Dat we met afgetekend­e cijfers de maat van Tienen namen, was verdiend, zeker omdat we een achterstan­d nog konden ombuigen. We hebben nu negentien punten, als we voor de winterstop nog zeven op negen kunnen pakken, kunnen we met een gerust hart de kerstperio­de induiken. Met de mentalitei­t die we weer lieten zien, moet dat lukken. Zeker omdat we nog twee keer thuis spelen. Maar we zullen iedere speler nodig hebben.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yorgo Van Hove.
FOTO TOM GOYVAERTS Yorgo Van Hove.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium