Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden een van onze beste matchen van het seizoen”

- (pni)

Opnieuw geen zege in een topper voor Rupel Boom. Op Harelbeke kozen de Steenbakke­rs opnieuw voor hun vertrouwde 532systeem dat in het begin van het seizoen zo succesvol was. Het leverde blauwzwart een verdienste­lijk 00 gelijkspel op.

“In de laatste vier matchen voor Harelbeke kregen we negen goals binnen. Dat was veel te veel”, zegt Boomdoelma­n Jef Snyders.

“Zo kan je nooit voor de prijzen spelen. Dan zou je elke week al drie of vier keer moeten scoren om te winnen en dat lukt gewoon niet. Tegen Ronse waren we met die 4-3 al door het oog van de naald gekropen. Vorige week maandag hebben we het daar op training uitvoerig over gehad. De coach stelde voor om opnieuw met drie centrale verdediger­s te spelen en daar kon ie- dereen zich in vinden. Het resultaat mocht er zijn. Ik vind dat we in Harelbeke een van onze beste matchen van het seizoen speelden. Die 0-0 doet misschien iets anders vermoeden, maar je moet ook rekening houden met de sterkte van de tegenstand­er. We gingen op bezoek bij de derde uit de stand, die thuis al alles had gewonnen. Dan moet je geen gekke dingen doen en is een gelijkspel best wel knap. We kregen zelfs de beste kansen.”

Nog een verrassing was het uitspelen van Yannick Put als defensieve middenveld­er. Snyders: “Dat was noodgedwon­gen, omdat Meseure geschorst was en Cobos op de laatste training geblesseer­d uitviel. De coach trok Put een rij achteruit en dat bleek een prima zet. Op een voor hem ongewone plaats speelde hij een dijk van een match. Voor mij was hij veruit de beste man op het veld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium