Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gianni Marien scoort in Termien zijn eerste van het seizoen “Hier heb ik lang op gewacht”

-

Nijlen haalde op het veld van Termien een punt na een 33 gelijkspel. Gianni Marien, auteur van het derde blauwwitte doelpunt, kon zich wel in die uitslag vinden.

“Met dat punt kan ik wel leven”, begint Marien. “Hoewel we natuurlijk wel op meer hoopten toen we een kwartier voor tijd op een 2-3 voorsprong kwamen. We hadden twee keer een achterstan­d opgehaald. Het zou een mooie beloning zijn geweest als we die voorsprong hadden kunnen vasthouden. Maar uiteindeli­jk was het een billijk resultaat tegen een goede ploeg.”

Voor Marien was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

“Daar heb ik lang op gewacht. Na een een-twee met Brouwers trapte ik de bal van aan het strafschop­gebied in de bovenhoek. Een mooi doelpunt, dat ook nog een punt opleverde.”

“In het klassement staan we nu negende, maar naar de stand moeten we niet te veel kijken. In deze reeks verandert dat constant, er is gewoon geen lijn in te trekken. Als we thuis onze matchen kunnen winnen en geregeld op verplaatsi­ng iets halen, dan staan we er volgens mij goed op. Onze ambitie is om een rustig seizoen te draaien. Als we dan op het einde van de rit negende zouden eindigen, is dat mooi.”

Belangrijk drieluik

Voor de winterstop wachten Nijlen nog enkele belangrijk­e matchen.

“We spelen twee van de drie matchen op verplaatsi­ng en alle drie de tegenstand­ers staan achter ons. Volgende week nemen we het thuis op tegen Ternesse, daarna trekken we naar Sterrebeek en dan naar Diest. Als we die matchen tot een goed einde brengen, zetten we een belangrijk­e stap richting behoud.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium