Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelers denken altijd en overal dat het wel in orde zal komen”

-

Ternesse kreeg zondag in eigen huis een oplawaai van je welste (14) van het toch bescheiden Kampenhout. Coach Paul Degenaers was nog stiller dan anders.

“We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na die 1-1 die uit het niets viel, verloren we plots de pedalen”, aldus Degenaers. “Als een aantal sterkhoude­rs het laat afweten, lukt het niet. Toen Nuyts dan nog met rood van het veld moest, was het helemaal om zeep. Ik heb de fase niet gezien, maar het was dom, heel dom (Nuyts trapte na op een speler die door zijn toedoen al op de grond lag, red.). Hem zijn we een aantal weken kwijt, dat is nog het ergste.”

Degenaers had niet veel wisselmoge­lijkheden meer toen Ternesse in de achtervolg­ing moest. “We konden nog weinig doen, hé. ” Nochtans had Ternesse vorig weekend knap gewonnen op het veld van WoluweZave­ntem. Daar is de club nu weinig mee, want de door Degenaers felbegeerd­e reeks blijft nog steeds uit. “Mijn spelers hebben altijd het idee dat het altijd en overal wel in orde zal komen. Die mentalitei­t is niet nieuw. Ze denken dat ze links en rechts de puntjes wel zullen sprokkelen die nodig zijn. Nu blijven we op zestien steken, dus moeten we nog minimaal vier punten halen voor de winterstop om relatief gerust te kunnen zijn.”

“Dat we te gemakkelij­ke tegengoals slikken? We zitten al aan zevenentwi­ntig. Zondag namen de jongens zonder mijn toestemmin­g de beslissing om ineens met drie man achterin te gaan spelen. Toen slikten we nog twee goals. Dat is hun verantwoor­delijkheid. Het zijn zaken die niet kunnen, hé.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium