Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben amper iets weggegeven”

- EDDY NOUWS

Door de verdiende 02 zege op Duffel deed Cappellen wat het moest doen om uit de greep van de staartgroe­p te blijven. Met twee assists voor Robbe Kil had Dries Willemsen een aanzienlij­k aandeel in de vlotte winst van zijn ploeg.

Na zijn basisplaat­s in de gewonnen wedstrijd tegen Zwarte Leeuw een maand geleden, verscheen Dries Willemsen voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Andermaal pakte Cappellen de drie punten. Is Willemsen dit seizoen de joker van geel-rood?

“Spelen en winnen is natuurlijk plezant”, bekent de Cappelse middenveld­er.

“Bij een invalbeurt is het gewoonlijk erg moeilijk om je stempel te drukken. Het duurt meestal even voor je de wedstrijd aanvoelt en je goed in je ritme zit. Zondag had ik daar geen last van. Van bij de aftrap werd ik bij het spel betrokken. De trainer had benadrukt dat we de ruimtes goed moesten benutten en het veld breed houden. In het begin van de match had ik het wel nog moeilijk om over mijn tegenstrev­er te geraken. Vorige week speelde ik niet door een lichte blessure en het gebrek aan wedstrijdr­itme liet zich blijkbaar toch wat voelen. Gelukkig groeide het vertrouwen geleidelij­k aan en kon ik de sterktes en zwaktes van mijn rechtstree­kse verdediger beter inschatten. Na de assist voor het eerste doelpunt nam het vertrouwen alleen maar toe. We konden vrijer spelen en meermaals voor dreiging zorgen. Jammer genoeg ging mijn gekruist schot voorlangs. Even later kon ik bij een perfecte counter met enkele lopende mensen kiezen tussen Bavon Tshibuabua en Robbe Kil. Robbe vroeg de bal en werkte perfect af. Een aanval uit het boekje.”

Na die 0-2 was de wedstrijd gelopen. “Vooral omdat de organisati­e goed stond en we niets weggaven”, vervolgt Willems.

“We wisten dat Duffel na de rust druk zou zetten, maar dat werd vlot opgevangen. Onze infiltrati­es vanuit het middenveld hielden meer gevaar in dan de speldenpri­kken van de thuisploeg, zodat de zege nooit meer in gevaar kwam. Door onze winst doen we een erg goede zaak in de klassering. We hebben de voorbije weken evenwel ondervonde­n hoe snel de rooskleuri­ge vooruitzic­hten kunnen keren. Op papier krijgen we voor de winterstop nog haalbare opdrachten, maar de gedrevenhe­id van zondag zal telkens opnieuw nodig zijn om ons goede klassement vast te houden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Cappellen vieren de zege op het veld van Duffel.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Cappellen vieren de zege op het veld van Duffel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium