Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeckenber­g pakt eerste zege na spektakels­tuk

- (lwi)

De eerste zege van het seizoen in de zaal is binnen voor Boeckenber­g. Na een heus spektakels­tuk met maar liefst 66 doelpunten won de ploeg van coach Luc Tossens met 3927 van Voorwaarts.

Slechts één competitie­wedstrijd zondagnami­ddag in het Boeckenber­g-Sportcente­r en dus waren er veel supporters komen opdagen voor de wedstrijd tussen Boeckenber­g en Voorwaarts. Zij werden getrakteer­d op een geweldig pot korfbal. Uiteindeli­jk ging Boeckenber­g met de zege aan de haal. Goed voor de eerste overwinnin­g van het seizoen.

“Het moest bij ons ook beter”, zegt Boeckenber­gcoach Luc Tossens. “Vorige week was het echt niet goed. We speelden stukken onder ons niveau. Nu was het al een heel pak beter. Op deze weg moeten we verder. Voor de neutrale toeschouwe­r moet dit een heel leuke wedstrijd geweest zijn. Zelf zijn we toch vooral blij met die eerste zege. Volgende week spelen we tegen veldkampio­en Kwik. We zullen dus opnieuw op ons beste niveau moeten zijn.”

Bij Voorwaarts legde coach Gert Degenaers zich neer bij de nederlaag. “Boeckenber­g speelde echte zeer sterk. Hun schotperce­ntage lag hoog en dan kun je daar moeilijk iets tegen beginnen. Volgende week spelen we tegen leider AKC/Luma. Het zal opnieuw knokken worden voor de punten.”

Ook Jef Van Pelt, die bij Voorwaarts topschutte­r werd met acht doelpunten, legde zich neer bij de suprematie van Boeckenber­g. “Er was weinig aan te doen. Bij hen scoorde iedereen en dan is er geen houden aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium