Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk zijn we nu vertrokken”

Mallenaars Stijn Caluwe en Victor Vandebosch presteren verrassend sterk in Hamme

- KAREL LEMMENS

Beloften Stijn Caluwe en Victor Vandebosch behaalden zondag in Hamme met een respectiev­elijk vijfde en achtste plaats hun beste uitslagen van dit seizoen. Voor beiden een flinke opsteker na een voorlopig slechte campagne.

“De laatste keer dat ik een plaats in de top vijf wist te behalen in een A-cross was vorig seizoen in de slotmanche van de DVV-trofee in mijn eigen Malle”, zegt Caluwe. “Dit seizoen was me dat alleen nog maar gelukt in twee B-crossen. Het heeft wellicht veel te maken met een bacterie die in mijn lichaam geslopen is, nadat ik een wonde aan de vinger had opgelopen. Dat was in aanloop naar de wedstrijd in Koksijde. Tussen die wereldbeke­rwedstrijd en de cross in Ruddervoor­de liep het echt voor geen meter. ‘s Nachts lag ik vaak ook abnormaal veel te zweten in mijn bed. Tijdens de dag had ik er minder last van en vandaar dat ik ook stevig ben blijven doortraine­n. Achteraf gezien had ik dat misschien beter niet gedaan. Na Ruddervoor­de heb ik dan toch besloten om de fiets even aan de kant te zetten. Nadien is het weer de goeie kant beginnen op te gaan. Na die vijfde plaats van voorbije zondag in Hamme mag ik zeggen dat ik er weer helemaal bovenop ben. Niet dat ik al super was, maar ik voelde me fris en het liep gewoon lekker. Deze vijfde plaats is een mentale opsteker. Ik hoop echt dat ik nu vertrokken ben en dat ik de komende weken nog

mooie uitslagen kan neerzetten.” Victor Vandebosch: “Nieuwe ploeg zoeken”

Ook Victor Vandebosch liet zich in Hamme in positieve zin opmerken met zijn achtste plek. “Eindelijk kan ik zeggen dat ik met een goed gevoel rondfietst­e. De laatste weken had ik last van mijn rug, maar zondag bleef de pijn achterwege. Nochtans kon ik pas vanaf de vierde rij starten. Niet evident om dan nog achtste te worden. Ik ben dus best tevreden met mijn prestatie. De komende weken hoop ik me nog meer in de kijker te fietsen. Onlangs kreeg ik van mijn huidige ploeg IKO-Beobank te horen dat mijn contract niet verlengd wordt. Uiteraard vind ik dat jammer, maar ik kan het wel plaatsen. Ik ben tot nu toe wat onder de verwachtin­gen gebleven. Ook vorig seizoen was niet echt overtuigen­d. Dan weet je dat je daar of laat wordt op afgerekend. Ik wil antwoorden met de pedalen om zo andere ploegen te overtuigen dat ik best wel mijn plaats heb in het veldritpel­oton. Er zijn al enkele contacten geweest met andere teams. Een andere ploeg vinden moet mogelijk zijn. Het is alleen jammer dat ik nu niet langer in dezelfde ploeg ga zitten als mijn jongere broer Toon”, besluit de Mallenaar.

 ?? FOTO
PHOTOPRESS.BE ?? Victor Vandebosch. Het contract van de Mallenaar bij IKOBeobank wordt aan het einde van dit seizoen niet verlengd.
FOTO PHOTOPRESS.BE Victor Vandebosch. Het contract van de Mallenaar bij IKOBeobank wordt aan het einde van dit seizoen niet verlengd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium