Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Parcours lag me nochtans minder dan vorig jaar”

- (basp)

Knap resultaat afgelopen weekend van Nick Van Peborgh. Tussen de internatio­nale toppers finishte hij als tiende in totaal en beste Belg in de Warandeloo­p in Tilburg.

Van Peborgh liep net over de grens in Tilburg een knappe inhaalrace. Uiteindeli­jk strandde hij op de tiende stek in de vrij lange cross van 10,3km in 32’40. Vlak voor Yannick Michiels werd hij de beste Belg.

“Ik was nochtans slecht gestart”, zegt de Ekeraar. “Misschien speelde de vermoeidhe­id van de 7-Heuvelenlo­op me nog parten. De eerste anderhalve ronde moest ik wat aanmoddere­n om er vooraan bij te geraken. Maar eens ik onder stoom kwam, kon ik blijven inhalen. Ik viel minder stil dan de anderen en in de laatste ronden kon ik veel meters pakken op de rest. Als ik beter gestart was, had zelfs een zevende of achtste plaats gekund.”

Met het oog op het EK cross dat volgend jaar in Tilburg zal plaatsvind­en, werd de cross dit jaar op een nieuw parcours gelopen.

“Qua parcours lag me dit minder dan de vorige snellere omloop”, vergelijkt Van Peborgh. “Het was nu heel modderig, met enkele heuvels en veel bochten. Vettig van begin tot eind. Best pittig, maar wel leuk. De laatste tijd gaat het echt geweldig in wedstrijde­n. Op training voel ik me nochtans vaak vermoeid. Misschien wel net door de wedstrijde­n. Geen idee waarom het zo goed draait. Momenteel zit ik in een sterke trainingsg­roep met mannen als Benoît Goethals, Jan Adriaensen en Lex Van den Wijngaert. Het is een plezier om met die mannen trainen. Op training gaat het soms echt hard. Dat speelt misschien een rol. De Warandeloo­p was goed, maar de 7-Heuvelenlo­op één week eerder was nog beter. Ik liep daar echt een absurd snelle tijd (44’51 op

15km, red.) op een toch vrij zwaar parcours. Voor mij was dat de plezantste race van het jaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium