Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sociale media hadden me geprikkeld”

- (basp)

Soufiane Bouchikhi gaf in de Crosscup van Roeselare de volledige Belgische veldloopto­p het nakijken. Lintenaar Michael Somers werd zelfs verrassend tweede. De twee kunnen dan ook met veel ambitie en vertrouwen naar het EK cross in Samorin uitkijken.

Vooraf had Bouchikhi het al aangekondi­gd:. “Ik wil in Roeselare niet afwachtend lopen, maar er een harde wedstrijd van maken. Sinds Mol is de vorm alleen maar beter geworden. Met het oog op het EK wil ik de benen serieus testen.”

De 27-jarige Antwerpena­ar hield woord en legde er in Roeselare stevig de pees op. Met 25 seconden voorsprong op Michael Somers bolde Bouchikhi als eerste over de finish na 28’53. “Ik wilde de benen laten spreken. Dit doet veel deugd”, straalde Bouchikhi, die extra geprikkeld aan de start stond. “Ik las dingen op de sociale media die me kwaad hadden gemaakt. Er werd wat meewarig gedaan over

mijn prestatie in Mol. Dat ik daar tegen Janneke en Mieke had gelopen. Dat vond ik vooral respectloo­s ten opzichte van Lander Tijtgat (tweede in Mol, nadat hij vier jaar aan de kant

stond door blessurele­ed, red.). Hij is een topper met een knap palmares. Ik ben dus blij dat ook Lander met een knappe derde plek de benen liet spreken.”

Met zijn huidige vorm kan Bouchikhi op het EK op 10 december potten breken. “Ik piek naar het EK, niet naar Roeselare. Ik durf niet direct mijn ambitie uit te spreken. Het EK is een andere wedstrijd. Maar ik ben er zeker van dat ik sterker zal lopen dan vorig jaar.” Vorig jaar werd Bouchikhi veertiende op het EK.

Belofte Michael Somers was dé verrassing in Roeselare. Met een tweede plaats overtrof de Lintenaar zijn stoutste verwachtin­gen. “Vooral de manier waarop ik mijn race kon opbouwen, vond ik leuk. Het voelde heel normaal en goed, maar dat ik dit resultaat zou halen, had ik nooit verwacht. Ik had een waanzinnig­e superdag. Zo mogen er nog volgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium