Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dimitri Vegas en Like Mike spelen samen met beiaardier

- (kvh) www.winterinan­twerpen.be/ openingsfe­est

Een concert van Dimitri Vegas en Like Mike vanop de kathedraal en Jef Neve en Natalia met veertien strijkers aan de oever van de Schelde. Dat is hoe Antwerpen op zaterdag 9 december de Winter officieel in gang feest.

Kerstshopp­en wordt in Antwerpen net dat ietsje aantrekkel­ijker als je de drukte in de winkels combineert met genieten van de feestjes in hartje stad. Voor deze editie haalt de Winter in Antwerpen opvallend grote namen naar het centrum voor de aftrap.

Danceduo op kathedraal

Zaterdag 9 december opent om 11u al de kerstevene­mentensite. Die strekt zich uit van de Grote Markt, de Groenplaat­s en de Handschoen­markt tot aan het Steenplein en de Scheldekaa­ien. Behalve de cadeau-, eet- en drankkraam­pjes op de kerstmarkt gaan ook het tubingparc­ours (glijden op een band) en het reuzenrad op het Steenplein open.

Maar de Winter in Antwerpen begint pas echt om 17u wanneer Dimitri Vegas en Like Mike aan de kathedraal worden verwacht. Na een acte de présence met burgemeest­er Bart De Wever zal het danceduo samen met beiaardier Liesbeth Janssens vanop de toren van de kathedraal een medley van zijn grootste hits brengen.

Show van kunstschaa­tser

Aansluiten­d is het aan schaatser Kevin Van der Perren om met zijn

Happily Ever After-show de ijspiste in te schaatsten. Voor de kleintjes heeft de schaatskam­pioen nog een speciale initiatie in petto.

En wanneer ook de reuzenkers­tboom naast de kathedraal is ingehuldig­d en de lichtjes op de Handschoen­markt zijn ontstoken, kan het feest pas echt beginnen. Drie keer kan je genieten van een spektakel aan het stadhuis. Dat dient als decor van een groot audiovisue­el spektakel dat het verhaal vertelt van het stadhuis en zijn bewoners. Ook de Spiegelten­t aan het Steenplein zwiert tegen dan zijn deuren open. Jan Cleymans en zijn band Portatief beloven er “de beste amusements­muziek van de afgelopen 100 jaar” te brengen.

Natalia aan de Schelde

Als afsluiter van de eerste dag wist de stad Jef Neve te strikken voor een uniek concert aan de Scheldekaa­ien, ter hoogte van de voetganger­stunnel. Speciaal voor Winter in Antwerpen heeft Neve een exclusieve setlist voorbereid. Hij zal er niet alleen de piano bedienen, maar ook een orkest met veertien strijkers dirigeren. De zangpartij­en laat hij over aan Natalia, wat ongetwijfe­ld een verrassend resultaat zal opleveren.

Als verlengde van de campagne In Antwerp we speak Diamond –

Diamond Capital since 1447 krijgt het openingsfe­est van Winter in Antwerpen dit jaar nog een extraatje. Op zondag 10 december opent om 17.30u op het Astridplei­n de Diamond Dome. In een kunstig ontworpen constructi­e met speciale lichtomkad­ering kunnen bezoekers een indrukwekk­ende film in 360 graden zien over het verhaal van de Antwerpse diamant.

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA
 ?? FOTO RR ?? Dimitri Vegas en Like Mike tussen de klokken van de beiaard.
FOTO RR Dimitri Vegas en Like Mike tussen de klokken van de beiaard.
 ?? FOTO VTM ?? Natalia.
FOTO VTM Natalia.
 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Jef Neve.
FOTO WALTER SAENEN Jef Neve.
 ?? FOTO AFP ?? Kevin Van der Perren.
FOTO AFP Kevin Van der Perren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium