Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen bijkomende straf voor ex-portier The Villa

Rechtbank Ilias Zohrie, de voormalige gangsterpo­rtier van nachtclub The Villa, moest zich opnieuw verantwoor­den voor de rechtbank wegens bedreiging­en. Maar dit keer vroeg het parket de vrijspraak.

-

Ilias Zohrie, de ex-floormanag­er die zich tegen zijn eigen werkgever keerde, werd in oktober veroordeel­d tot 12 jaar celstraf wegens afpersing en geweldpleg­ing tegen personeel, uitbaters, klanten en veiligheid­spersoneel van The Villa. Zohrie werd ook veroordeel­d voor het neersteken van een van de portiers van The Villa, die hij na de feiten nog zou hebben bedreigd via anonieme sms’jes.

De feiten kwamen eigenlijk al ter sprake tijdens de behandelin­g van het grote dossier, maar de rechtbank stelde achteraf vast dat het zich niet over die feiten had uitgesprok­en. Een vergetelhe­id, waardoor Zohrie opnieuw voor de strafrecht­er moest verschijne­n. “Waanzin”, vond Mounir Souidi, de raadsman van Ilias Zohrie. “Men kan toch niet zomaar delen gaan vergeten en daarvoor bijkomende straffen gaan vorderen.”

Dat laatste gebeurde ook niet. Het Openbaar Ministerie vorderde zelfs de vrijspraak, omdat het niet kan bewezen worden dat Ilias Zohrie achter een aantal bedreigen aan het adres van de neergestok­en portier zat.

Hoger beroep

Mounir Souidi heeft ondertusse­n beroep aangeteken­d tegen de veroordeli­ng van zijn cliënt in het grote afpersings­dossier. “De rechtbank is blijkbaar vergeten om zich over een aantal feiten in het grote dossier uit te spreken en komt daar nu op terug, maar ik ben van mening dat de rechtbank geen bevoegdhei­d meer heeft, aangezien ik reeds hoger beroep heb ingesteld in de zaak. Het Openbaar Ministerie was het blijkbaar eens met ons dat de feiten sowieso niet bewezen konden worden.”

 ?? FOTO RR ?? Ilias Zohrie.
FOTO RR Ilias Zohrie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium