Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stad verbreekt erfpacht Greenmarx

-

De Antwerpse gemeentera­ad verbreekt de erfpachtov­ereenkomst voor de stadsboerd­erij in Wilrijk. Vanuit de oppositie kwam er kritiek over hoe dit dossier werd behandeld.

Het was voor alle raadsleden duidelijk dat de verstandho­uding tussen de stad Antwerpen en de huidige beheerder Greenmarx van de stadsboerd­erij compleet zoek is. Het verbreken van de erfpacht was de enige logische beslissing.

Toch kreeg Antwerps schepen van Dierenwelz­ijn Nabilla Ait Daoud (N-VA) kritiek vanuit de oppositie. “Dit dossier is mismeester­d door beide zijden”, zegt Freya Piryns (Groen). “Zo zouden er punten in de overeenkom­st zijn toegevoegd nadat we ze hadden goedgekeur­d in de gemeentera­ad.”

Mie Branders (PVDA) herhaalt de eis van haar partij om de kinderboer­derij op te starten in handen van de stad. “Wie gaat er trouwens deze boerderij nog overnemen met deze bodemveron­treiniging”, zegt Branders.

Toon Wassenberg (sp.a) sprak van een mislukking: “Het is duidelijk dat het onmogelijk is om de relatie te normaliser­en.”

Volgens Dirk Rochtus (N-VA) viel er de schepen niets te verwij- ten. “Deze mislukking valt te be- treuren, maar dat betekent niet dat onze visie op de stadsboerd­e- rij fout is”, zegt Rochtus.

Ait Daoud wees nogmaals op de verantwoor­delijkheid van Green- marx, die er niet in slaagde om het vooropgest­elde concept te re- aliseren. “Het klopt niet dat Greenmarx geen weet had van de grondveron­treiniging, gezien de zaakvoerde­r voor de toewijzing op een infomoment was waar er werd gewezen op deze problema- tiek”, zegt Ait Daoud. “Ik kan niet verder ingaan op details, want ik wil geen juridische fouten maken. Het kan nog steeds dat Green- marx juridische stappen zet tegen deze beslissing.”

 ??  ?? Freya Piryns: “Het dossier van de stadsboede­rij is mismeester­d door beide kanten.”
Freya Piryns: “Het dossier van de stadsboede­rij is mismeester­d door beide kanten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium