Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Analist Geert De Vlieger beoordeelt keepers van blauwzwart

LUDOVIC BUTELLE (34) ETHAN HORVATH (22) GUILLAUME HUBERT (23)

-

0 speelminut­en 0 tegengoals 0 clean sheets

PLUSPUNTEN

“Hij heeft de ervaring, de leeftijd en het métier. Hij pakte al een titel, eentje waar hij een grote bijdrage aan leverde met goede prestaties. Het zou me niet verbazen als Club binnenkort zijn kaart trekt. Want het is geen toeval dat ze zelf over hem spreken en hem laten spelen met de Bploeg

Ze schrijven hem duidelijk nog niet af.”

(vorige week tegen Roeselare, red.).

MINPUNTEN

“Het ontbreekt hem aan een constante in zijn prestaties. Want na de titel heeft hij die goede lijn niet kunnen doortrekke­n. Het is niet zomaar dat hij helemaal uit beeld was verdwenen. Niemand hield nog rekening met hem.”

1.440 minuten 19 tegengoals 5 clean sheets

PLUSPUNTEN

“Qua stijl en postuur maakt hij deel uit van de nieuwe generatie doelmannen. Hij is een goede balstopper, dat bewees hij al meermaals. En vorig seizoen deed hij het goed in zijn eerste wedstrijde­n. Hij heeft zeker het talent.”

MINPUNTEN

“Je ziet dat er op technisch vlak te weinig met hem is gewerkt in de jeugd. Zijn voetenspel is een aandachtsp­unt. En dan heb ik het niet alleen over zijn voetballen­de kwaliteite­n, maar ook over zijn bewegingen en plaatsing. Hij kan de spectacula­irste ballen pakken, maar bij Club Brugge moet je soms ook rust kunnen brengen en autoriteit uitstralen op hoge ballen. Misschien dat hij nu in alle rust kan werken aan zijn zwakke punten en sterker kan terugkeren.”

450 minuten 4 tegengoals 2 clean sheets

PLUSPUNTEN

MINPUNTEN

“Hubert is een tweede doelman die het in principe goed kan doen als vervanger. Club heeft hem ook gehaald omdat hij Belg is, want zo heeft het al minstens elke week een extra Belg op de bank.” “Het ontbreekt hem in het algemeen aan de kwaliteite­n om eerste keeper te zijn. Het is ook nooit de bedoeling van Club Brugge geweest dat hij eerste keeper zou worden. Want als hij die kwaliteite­n zou hebben, had Standard hem ook niet zo makkelijk laten gaan. Zelfs als tweede keeper lost hij momenteel de verwachtin­gen niet in.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA
 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ?? FOTO PATRICK HATTORI
FOTO PATRICK HATTORI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium