Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dodelijk ongeval met spooktrein was “onvermijde­lijk”

-

Een niet te stoppen gevaarte. De spooktrein die in Morlanwelz twee spoorarbei­ders heeft doodgerede­n, is 14 kilometer lang met een snelheid van gemiddeld 70 kilometer per uur van een helling geraasd. Maar het was onmogelijk om die fatale aanrijding te voorkomen, stelt het gerecht.

Twaalf minuten. Zo lang duurde de dodelijke rit van de losgeslage­n trein in Henegouwen. Door een voorlopig nog onbekende oorzaak zijn drie rijtuigen van de getakelde trein ter hoogte van Piéton afgebroken van de eerste drie. Het kan gaan om een mense- lijke of technische fout. Maar het kan ook zijn dat het eerste incident maandagoch­tend met de trein in Morlanwelz, waarbij een wagen op de trein inreed, schade heeft veroorzaak­t. “Tijdens het slepen van die trein zijn de laatste drie rijtuigen losgekomen om een reden die we nu nog niet kennen”, zegt Charles-Eric Clesse, de Henegouwse arbeidsaud­iteur.

De rijtuigen zijn achteruit van een helling gereden. Veertien kilometer ver, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur. Door de sterke afdaling en het zware gewicht van de voertuigen waren de losgeslage­n rijtuigen onstopbaar. In Morlanwelz werden daarbij de Waalse spoorarbei­ders Serge Copienne (59) en zijn collega David Lohse (42) doodgerede­n, toen ze daar herstellin­gswerken uitvoerden. Volgens de arbeidsaud­iteur was het “onvermijde­lijk” dat de losgekomen rijtuigen de arbeiders zouden aanrijden, want niemand kon de trein doen stoppen. “Een noodoproep tussen de diensten zou drie tot vijf minuten in beslag hebben genomen, terwijl de aanrijding slechts vier kilometer verderop plaatsvond”, stelt Clesse. “Het afleiden van de wagons zou zelfs nog grotere gevolgen hebben gehad omdat er dan een aanrijding zou hebben plaatsgevo­nden met de passagiers­trein die nu enkel gekruist werd. Die trein zat vol.”

De trein is uiteindeli­jk pas in Bracquegni­es gestopt na een botsing met een passagiers­trein. Daarbij vielen vijf gewonden. Een treinbegel­eidster is nog steeds kritiek. Onderzoek moet nu uitwijzen wat de precieze oorzaak is van het ongeval.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium