Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst ‘baby’ en dan pas ‘wedding’

Prins Harry en verloofde Meghan wachten met jawoord tot na bevalling prinses Kate

- JOOST FREYS

Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle beloven elkaar pas in mei eeuwige trouw op het domein van Windsor Castle. Dat heeft het koppel aangekondi­gd in een plechtige brief aan het Britse volk. Ze willen dat eerst alle aandacht kan gaan naar de geboorte van de nieuwe baby van prinses Kate en prins William, in april.

Een precieze trouwdatum en het uur waarop ze elkaar het jawoord geven, maken prins Harry en Meghan pas in de komende maanden bekend. Wel is al duidelijk dat Meghan, protestant­s van opvoeding, eerst nog gedoopt en gevormd zal worden volgens de traditie van de Anglicaans­e kerk. Pas dan kan het kerkelijk huwelijk plaatsvind­en. Wat de plechtighe­id zelf betreft, kozen Harry en Meghan om diverse redenen voor de meer dan 500 jaar oude gotische St. George’s Chapel. Met plaats voor zo’n 800 genodigden is die ruim twee keer kleiner dan Westminste­r Abbey, waar Kate en William in 2011 met veel luister huwden. Zo is het zeker voor de Queen en haar gemaal Philip, respectiev­elijk 91 en 96 jaar oud, een stuk gemakkelij­ker en aangenamer om in de kapel op het koninklijk domein de trouw van het jaar bij te wonen. “Bovendien heeft het koppel er de voorbije zestien maanden ook vele gelukkige momenten beleefd”, aldus woordvoerd­er Jason Knauf. “Ze zijn in de wolken dat ze hun geluk mogen delen op het prachtige landgoed van Windsor Castle.”

Nog volgens Knauf zijn Harry en Meghan vast van plan om “hun stempel” te drukken op het huwe- lijk in meer intieme kring. “Ze maken er een erezaak van dat de plechtighe­id perfect reflecteer­t wie ze als koppel zijn. De prins en juffrouw Markle nemen duidelijk de leiding in de organisati­e van alle aspecten van hun huwelijk.”

Mogelijk vindt de receptie na de plechtighe­id plaats in St. George’s Hall, een 55 meter lange zaal in het kasteel, waar traditione­el ook staatsbank­etten worden gehouden. “Meer details volgen nog.”

5.000 agenten

Volgens Daily Mail is de politie alvast begonnen met de voorbereid­ingen voor de beveiligin­g. Extra agenten worden opgevorder­d uit verschille­nde plaatsen in het land om in de straten rond het domein te patrouille­ren. Meghan

FOTO PHOTO NEWS krijgt weldra ook een koninklijk­e bodyguard toegewezen uit een speciaal commando van de Metropolit­an Police. Britse media verwachten dat zo’n 5.000 agenten worden opgetromme­ld, net als bij het huwelijk van Kate en William. Dat kostte de belastingb­etaler bijna 22,5 miljoen euro.

Ook onze koninklijk­e familie wordt uitgenodig­d op de plechtighe­id. Het Paleis liet weten dat momenteel nog niet duidelijk is welke royals aanwezig zullen zijn.

 ??  ?? Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle stralen van geluk. Mevrouw krijgt weldra een koninklijk­e bodyguard toegewezen uit een speciaal commando van de Metropolit­an Police.
Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle stralen van geluk. Mevrouw krijgt weldra een koninklijk­e bodyguard toegewezen uit een speciaal commando van de Metropolit­an Police.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium