Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meerderhei­d keurt begroting 2018 goed

- (jas)

De politieke fracties lieten zich maandagavo­nd uit over de begroting van 2018. Gisteravon­d was het de beurt aan het Antwerpse schepencol­lege om de raadsleden van repliek te dienen.

“Er zijn hier duidelijk nog altijd partijen die het geld uit ramen en deuren willen buiten gooien”, reageerde schepen van Financiën, Koen Kennis (N-VA). “Dat doen wij niet. Je kan niet meer uitgeven dan wat er in de portemonne­e zit. Doen we dat wel, dan zou dat erg schadelijk zijn en ons terug katapulter­en naar het verleden, net nu we onze historisch­e schuld afbouwen. Ik kijk door een toekomstge­richte bril naar budget. Misschien moet u ook eens van montuur verwissele­n, want ik heb de indruk dat uw blik hierop nogal wazig is.”

Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) benadrukte de vernieuwen­de kracht van het onderwijsb­eleid in Antwerpen. “We leggen de fundamente­n voor vele jaren daarna, waar onze jongeren op de eerste plaats komen”, aldus Marinower.

“We bouwen ook verder aan een sportieve stad”, zei Ludo Van Campenhout (N-VA), schepen van Sport. “We hebben een inhaalbewe­ging ingezet en zoals het in de sport gaat: als het goed loopt, moet je vooral verder lo- pen.” Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwi­kkeling, vond dat de Antwerpena­ar trots moet kunnen zijn op zijn stad. “We hebben een van de mooiste steden ter wereld. In mijn ogen de mooiste en daar gaan we volgend jaar onder meer de Zuiderdokk­en en de Handelsbeu­rs nog aan toevoegen.”

Ook havenschep­en Marc Van Peel (CD&V), schepen van Buurtonder­houd Caroline Bastiaens (CD&V), schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) en burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) verdedigde­n hun beleidskeu­zes.

De begroting 2018 en de aanpassing van het meerjarenp­lan werden zonder problemen goedgekeur­d door de meerderhei­d. Oppositiep­artijen PVDA, Groen, sp.a en Vlaams Belang stemden tegen.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Bastiaens, Kennis en Marinower verdedigde­n hun beleidskeu­zes.
FOTO JORIS HERREGODS Bastiaens, Kennis en Marinower verdedigde­n hun beleidskeu­zes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium