Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeizame start moordproce­s

- (blg)

Het proces over de moord op Kevin Castro (26) is gestart met het getuigenve­rhoor van de toenmalige vriendin van beklaagde José G.M. Dat verliep af en toe moeizaam, omdat de vrouw andere verklaring­en aflegde dan tijdens het onderzoek.

Kevin Castro werd in de nacht van 3 op 4 oktober 2014 doodgestok­en tijdens een avondje stappen in Antwerpen. Een ruzie voor danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat verplaatst­e zich naar de Suikerrui, waar Kevin Castro een messteek in het hart kreeg. Op camerabeel­den was te zien hoe de dader wegrende.

Jennifer, de toenmalige vriendin van José G.M., vertelde de rechtbank dat hij haar die nacht gebeld had. “Ik hoorde een gevecht op de achtergron­d. Toen ik hem ging ophalen, had hij een verwonding aan zijn hoofd. Hij zei dat hij gevochten had. Ik zag geen wapen, maar hij was zenuwachti­g en bloedde. Hij vroeg om samen weg te gaan. Ik wist niet waarom.”

Ze bleven bij hem slapen en gingen ‘s ochtends naar haar woning. “Toen hij zijn hemd uittrok, zag ik dat hij geslagen was met de gesp van een broekriem. Hij zei dat hij met iemand gevochten had en dat hij hem in het been had gestoken.” Toen ze met haar eerdere verklaring over de messteek in het hart geconfront­eerd werd, antwoordde ze dat ze dat later van een vriendin had gehoord, maar ze bleef erbij dat José G.M. tegen haar ‘been’ had gezegd.

Tweede getuige

Ze vertelde de rechtbank eerst ook dat hij niets verteld had over het mes. Even later verklaarde ze dat iemand hem het mes had gegeven, maar ze wist niet wie.

De tweede getuige die de verdedigin­g aan het woord wilde laten, kwam niet opdagen. De advocaat van José G.M. gaat die persoon daarom tegen de volgende zitting op 11 december laten dagvaarden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium