Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hairemans is met Vormer de revelatie van het seizoen”

- (fbu)

“Antwerp is al vanaf vandaag op afzonderin­g in het Parkhotel”, bromde Glen De Boeck gisteren. De Kortrijkco­ach is zelf een halve Antwerpena­ar en verbleef in zijn Moeskroenp­eriode eveneens vaak in het Parkhotel. “Het is een bewijs dat ze ook de beker heel serieus nemen.” Maar dat doet KVK ook. “Anderlecht is uitgegomd en we denken even niet aan de degradatie­strijd.”

Nat en koud vanavond en hooguit 4.000 toeschouwe­rs, van wie zowat 800 Antwerpsup­porters. Maar Kortrijk heeft grote goesting, verzekert De Boeck. En wil eigenlijk gewoon naar de Heizel. “Dat lukte toch ook met Cercle, zeven jaar geleden? (Cercle speelde in 2010 de bekerfinal­e tegen AA Gent en verloor met 3-0, red.)” Maar toch maar eerst beginnen met de Great Old. Een taaie brok, letterlijk. Nogal wat ploegen beten zich al de tanden stuk op het krachtvoet­bal van de ploeg van Laszlo Bölöni. Maar het is meer dan hun fysieke kracht, vindt De Boeck. “Met de technisch bekwame Geoffrey Hairemans als meest opvallende speler. Voor mij is hij naast Ruud Vormer van Club de revelatie van het seizoen. En dan hebben ze ook nog Rodriguez, Stallone Limbombe...”

“En dan zijn ze nog eens op afzonderin­g (wat Antwerp dit seizoen wel zelfs

voor alle thuismatch­en doet, red.). Die hebben van de beker een doelstelli­ng gemaakt.” De Boeck beseft dat Kortrijk een heet avondje wacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium