Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genk: seizoen voorbij voor Heynen

-

RC Genk kan dit seizoen geen beroep meer doen op Bryan Heynen. De middenveld­er liep tijdens de training van zaterdag een ernstige knieblessu­re op. “Na verder onderzoek blijkt dat hij een letsel heeft aan de kruisband van zijn linkerknie”, maakte de Limburgse club gisteren bekend. Hij ondergaat eerstdaags een operatie. “Ik weet heel goed wat hij meemaakt, omdat ik hetzelfde heb doorgemaak­t op erg jonge leeftijd”, zegt Genkcoach Stuivenber­g. “Het is een aderlating voor de ploeg, maar in de eerste plaats doodjammer voor Bryan zelf. Gelukkig staat de medische wetenschap al veel verder dan 30 jaar geleden. De meeste spelers keren sterker terug, daar kan hij zich aan optrekken.” Opvallend: het is de vijfde Genkspeler in anderhalf jaar tijd die een kruisbandb­lessure oploopt. “Natuurlijk stellen we ons daar vragen bij”, zegt Stuivenber­g. “Ligt het aan de ondergrond? Aan de manier van trainen? Of is het een gevolg van het zware vorige seizoen? Ook de medische begeleidin­g wordt onder de loep genomen.” Al luidt de conclusie straks misschien brute pech… (mg)

Drietal onzeker bij Lierse. Lierse dreigt tegen Westerlo gehavend aan de aftrap te komen. Zo is aanvoerder Fréderic Frans onzeker met een enkelletse­l en worstelt Mégan Laurent met pijn aan de knie. Wolke Janssens herstelt nog van een knieblessu­re. (kugu)

WK-voorronde: Italië wipt over Red

Flames naar leiding. De Italiaanse vrouwen hebben dinsdag ook hun vierde WK-kwalificat­iewedstrij­d gewonnen. Italië won bij Portugal met 0-1 en springt zo in de stand in groep 6 voorlopig over de Red Flames naar de leiding. Een treffer van Sabatino na 37 minuten volstond voor de vrouwen van Milena Bertolini. Eerder op de dag pakte ook Roemenië zijn eerste zege in groep 6. De Roemeense vrouwen wonnen de derby tegen Moldavië met 3-1. In de stand leidt Italië nu met 12 op 12. De Flames volgen met 9 op 9. Voor Portugal en Roemenië (beiden 3 punten) wordt het al moeilijk. De zeven groepswinn­aars zijn rechtstree­ks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni - 7 juli 2019). De beste vier tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft een WK-ticket beet. (b)

Club Brugge - Anderlecht van 17 december is uitverkoch­t.(gma) Dries Mertens en Radja Nainggolan werden opgenomen in het Serie A-elftal van het Jaar. Gianluigi Buffon werd Speler van het Jaar. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium