Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Getoond tot wat we in staat zijn”

Antwerpen van coach Jorn Dams komt na derbyzege tegen Mechelen als enige ongeslagen ploeg op kop

-

De woorden waren er al een tijdje, maar nu zijn er ook de daden. Antwerpen won afgelopen weekend met 86 de derby tegen Mechelen en staat nu als enige ongeslagen ploeg op kop in de Super Liga. In drie zware thuiswedst­rijden pakten de Sinjoren zeven op negen. De ploeg van coach Jorn Dams lijkt nu echt helemaal klaar om mee te spelen in de titelstrij­d.

Met volgend weekend nog één thuismatch voor de boeg tegen Me- chelen kan Antwerpen weleens met een bijzonder goed gevoel de winterstop ingaan.

“Laten we maar heel rustig blijven”, zegt coach Jorn Dams. “La Louvière wordt opnieuw een zeer moeilijke opdracht. Al hebben we tegen Mechelen toch getoond wat we waard zijn. De Mechelaars beschikken over heel wat talent. Vooral de prestatie van onze doelman Dries Stoot mocht gezien worden. Hij heeft enkele zeer knappe reddingen gedaan op cruciale momenten. Maar er zijn zeker nog enkele werkpunten. Zo konden we te weinig gebruikmak­en van de manmeersit­uaties. We hadden ook beter kunnen starten. Daar moet nog aan worden gewerkt. Onze tegenstand­er had veel kritiek op de scheidsrec­hters. Maar ik vond dat de arbiters het bij het rechte eind hadden. Hun beslissing­en waren volgens mij grotendeel­s correct.”

Door de derbyzege lijkt Antwerpen nu ook echt mee te doen voor de titel. Dams: “Wie nog niet in onze kansen geloofde, doet dat nu wellicht wel. Ook bij mij is het geloof enorm groot. Anders had ik deze opdracht ook nooit aanvaard.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium