Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sint-Anna deelt twee defibrilla­tors met buurt

Opgehangen aan buitengeve­l

-

Het SintAnnaco­llege op Linkeroeve­r heeft twee defibrilla­tors geplaatst. Vzw Heartsaver maakt dat gratis mogelijk. Ze hangen aan de buitengeve­l, zodat ook buurtbewon­ers erbij kunnen.

“Je hoort vaak in de media dat jonge sporters sterven aan een hartstilst­and”, vertelt Raymond Diels, directeur van het SintAnnaco­llege op Linkeroeve­r. “Daarom willen we al een paar jaar een defibrilla­tor in onze school, maar om budgettair­e redenen hebben we nooit toestellen kunnen aankopen.”

Les aan leerkracht­en

Met het project van vzw Heartsaver kwam daar veranderin­g in. “De vzw contacteer­de ons met de vraag of we er in de school wilden. Het is fantastisc­h dat het niets kost, we gingen meteen akkoord.”

Het Sint-Annacolleg­e hangt aan de buitengeve­ls van de school twee Automatisc­he Externe Defibrilla­tors, of AED’s. Die werden gisteren plechtig ingehuldig­d en er werd al een eerste les gegeven aan aanwezige leerkracht­en over het gebruik.

Flyers

Dat de defibrilla­tors aan de buitenmure­n hangen, zodat buurtbewon­ers ze ook kunnen gebruiken, is een van de voorwaarde­n van Heartsaver. “We gaan nog flyers bussen om hen allemaal op de hoogte te stellen”, vertelt directeur Diels.

Om de AED’s te bekostigen, gaat Heartsaver op zoek naar lokale ondernemer­s. Van bakkers over kmo’s tot grote bedrijven, die als sponsor hun naam op de machines mogen zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium