Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken fietsostra­de starten voorjaar 2018

-

De aangekondi­gde fietsostra­de die de rotonde van Wommelgem met het Ringfietsp­ad moet verbinden, wordt in het voorjaar van 2018 aangelegd. Op het traject komen ook twee fietsbrugg­en.

In het kader van de Oosterweel­verbinding werd twee jaar geleden de bouw van een fietsostra­de tussen de rotonde van Wommelgem en het Ringfietsp­ad aangekondi­gd als een van de zogenaamde ‘quick wins’. Nu is er een aannemer aangesteld en de werken starten in het voorjaar van 2018. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams parlements­lid Annick De Ridder aan Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (beiden N-VA).

Fietsbrug

De fietsostra­de vertrekt aan de fietserstu­nnel op de rotonde van Wommelgem, langs de Peter Benoitlaan tot aan het kruispunt met de Ruggeveldl­aan. Via de brug van de E34 zet het fietspad zich verder over de Ruggeveldl­aan, langs het woonzorgce­ntrum, en loopt het via de Vaartweg door tot aan de Sterckshof­lei. Tot dat punt is het het Agentschap Wegen en Verkeer dat verantwoor­delijk is voor de aanleg.

Het laatste stukje fietsostra­de, van de Wouter Haecklaan tot de Collegelaa­n, waar het aansluitin­g vindt op het Ringfietsp­ad, wordt uitgevoerd door BAM in samenwerki­ng met het district Deurne. Ook die werken starten in 2018. Er komt ook een fietsbrug over de Sterckshof­lei, maar die werken starten pas in 2019.

“De Deurnenaar kan binnenkort dus vlot en conflictvr­ij de verkeersas­sen van DeurneNoor­d naar Zuid dwarsen”, zegt gemeentera­adslid Koen Laenens (N-VA). Ook districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA) is opgetogen. “Na zo veel jaren wachten wordt deze fietsverbi­nding eindelijk gerealisee­rd”, zegt Sekeris. “Zo zijn we opnieuw een stap dichter om nog meer pendelaars op de fiets te krijgen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium