Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu wil ik me ook tonen op het WK bij de profs”

Dimitri Van den Bergh kijkt na wereldtite­l bij de jeugd al meteen verder

- MARCEL BERNAERTS

Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn spectacula­ire dansjes op het WK in 2015, maar Dimitri ‘Dancing Dimi’ Van den Bergh blijft in de eerste plaats een geweldige dartsspele­r met een grote toekomst. Dat bewees VDB vorig weekend nog maar eens door in Engeland de wereldtite­l te pakken bij de jeugd. Meteen goed voor de eerste Belgische wereldtite­l ooit in het darts.

b

“Hier heb ik geen woorden voor. Het is nog altijd niet echt doorgedron­gen”, zegt de 23-jarige Merksemnaa­r over zijn wereldtite­l. “Ik mag me gewoon wereldkamp­ioen noemen. Ik heb al enkele keren in mijn armen geknepen om te zien of ik niet in een of andere droom leef. Niet dus. Dit geeft me een ongeloofli­jk goed gevoel. Ik word beloond voor al die jaren dat ik alles voor deze sport opdofferde. Gewoon te gek dat ik dit nu al mag meemaken. Het moment dat ik die trofee naar boven mocht steken, vergeet ik nooit. De emoties kwamen toen toch wel naar boven, al had ik in de finale niet echt het gevoel dat ik in de problemen zou kunnen komen. Ondanks enkele mindere beurten had ik eigenlijk altijd de bovenhand. Maar op het moment dat ik dan de wedstrijd uitgooide, was die ontlading er wel.”

Ondanks zijn sterke prestatie blijft de kersverse wereldkamp­ioen vrij nuchter over zijn resultaten tot dusver dit seizoen. “Ik ben zeer tevreden over mijn prestaties op het jeugdcircu­it. En ook mijn Europese tornooien mochten er zijn, waardoor ik ook kon deelnemen aan het EK in eigen land. Alleen aan mijn wedstrijde­n in het profcircui­t hou ik niet direct een positief gevoel over. Daar heb ik bij momenten ondermaats gepresteer­d. Maar ik weet waaraan ik moet werken om volgend seizoen beter voor de dag te komen.”

Kwartfinal­es op WK

Lang genieten was er dan ook niet bij voor Dancing Dimi. “Maandagavo­nd was er een klein feestje met wat vrienden en familie, maar vanaf gisteren stond de focus alweer op de volgende wedstrijd. Tegen 14 december moet ik klaar zijn om op het WK voor profs in Londen deze wereldtite­l te bevestigen. Ik wil me tonen bij de grote jongens. Op een bepaalde plaats ga ik me niet meteen vastpinnen, ik focus me vooral op de eerste wedstrijd. Vorig seizoen lag ik er in de eerste ronde al uit. Dat wil ik niet opnieuw meemaken. Als mijn eerste wedstrijd goed is, dan kan er veel. Een titel is nog te hoog gegrepen, maar eens ik op dat podium sta, dan ben ik een gevaarlijk­e outsider en kan ik het iedere speler moeilijk maken. Dat heb ik de voorbije maanden af en toe wel bewezen. Als ik tot in de kwartfinal­es geraak, dan zal ik al tevreden zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Dimitri Van den Bergh.
FOTO RR Dimitri Van den Bergh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium