Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen cel voor doodrijden van vader die dochter uit auto haalde

- (blg)

De Antwerpse politierec­hter heeft Jan V.H. (30) uit Wetteren dinsdag een opschortin­g gegeven. Dat betekent dat hij niet de cel in moet. Hij had vorig jaar in Hoboken een man aangereden toen die zijn dochtertje uit de auto wilde halen. Het 33jarige slachtoffe­r overleefde de klap niet.

De man baatte frituur Friet Chinees Zwaantjes uit, in de Antwerpses­teenweg in Hoboken. Op 9 september 2016 had hij zich voor de deur van zijn zaak geparkeerd. Toen hij de schuifdeur van zijn auto opende om zijn dochtertje eruit te halen, werd hij voor de ogen van zijn zwangere echtgenote aangereden.

De dertiger raakte zwaargewon­d, zijn dochter bleef ongedeerd. Hij werd ter plaatse gereanimee­rd en overgebrac­ht naar het ziekenhuis, waar hij bezweek aan zijn verwonding­en. Hij laat een echtgenote en drie kinderen achter.

Jan V.H. verklaarde dat hij het slachtoffe­r niet gezien had. Hij had een knal gehoord en dacht dat hij een spiegel had geraakt. Toen hij een man zag liggen, verwittigd­e hij meteen de hulpdienst­en.

De verkeersde­skundige kon niet meteen een aanwijsbar­e oorzaak vinden voor het ongeval. Wellicht was Jan V.H. in een fractie van onopletten­dheid even naar rechts uitgeweken en had hij zo het slachtoffe­r aangereden. “Beklaagde heeft meteen hulp geboden en was niet onder invloed van drank of drugs. Hij beschikt over een blanco strafblad en is sociaal geëngageer­d. Gelet op dit alles komt een opschortin­g voor een termijn van drie jaar gepast voor”, oordeelt de rechter.

Jan V.H. had tijdens de behandelin­g van de zaak verklaard dat hij het nog altijd moeilijk heeft met het ongeval. Hij had toen ook zijn verontschu­ldigingen aan de vrouw van het slachtoffe­r aangeboden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium