Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Incident met biergooier kost Westerlo 1.500 euro

- (b)

Het bierbekert­je dat door een supporter van Westerlo tegen het hoofd van Unionspele­r Thibaut Peyre gegooid werd kost de Kemphanen 1.500 euro. Die boete heeft de Geschillen­commissie van de Koninklijk­e Belgische Voetbalbon­d (KBVB) vastgelegd.

Voor de inbreuk van de biergooier kreeg Westerlo 1.750 euro boete, waarvan 1.000 euro met uitstel. Bovenop de 750 euro effectieve geldstraf worden ook twee voorwaarde­lijke boetes, één van 250 voor ongeregeld heden in Tubeke in augustus en één van 500 voor incidenten in januari in Moeskroen, tot uitvoering gebracht.

Tijdens de thuismatch van 11 november tegen Union (01) gooide een supporter van de Kemphanen bij een hoekschop een bekertje op het hoofd van Unionspele­r Thibaut Peyre, die theatraal tegen de grond ging. Scheidsrec­hter Ken Vermeiren legde de partij zo’n zeven minuten stil en nam het voorval ook op in zijn wedstrijdv­erslag, waardoor het Bondsparke­t de zaak aanhangig kon maken.

De supporter in kwestie een leraar aan de lagere school gaf zichzelf aan bij de politie en kreeg al een stadionver­bod van drie maanden opgelegd. Ook bij de club bood hij al zijn verontschu­ldigingen aan.

Op 14 december moet Westerlo zich voor het incident ook verantwoor­den voor de Pro League. Er hangt de Kemphanen daar een boete van 10.000 euro boven het hoofd.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium