Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb Nick nog niet gehoord”

- (jpdv)

Wout van Aert wilde zijn uitspraak dat hij “niet honderd procent gelukkig is” bij Veranda’sWillemsCr­elan graag verder toelichten.

“Het is niet zo dat Nick en ik ambras hebben”, zegt hij. “Maar zoals in elke familie of in elk huwelijk zijn er zaken die beter kunnen. Het klopt dat ik die zaken na de Koppenberg­cross op mail heb gezet. Nick heeft een aantal van mijn vragen en suggesties misschien niet geapprecie­erd. Maar daar zou ik niet uit afleiden dat we nu op ram

koers liggen. Mijn mail was constructi­ef bedoeld.”

Opvallend is wel dat renner en manager elkaar na de berichtgev­ing over mogelijke strubbelin­gen nog niet hebben gehoord.

“Neen, Nick heeft me nog niet gecontacte­erd. Dat zal hij binnenkort wel doen, vermoed ik. De problemen met de fiets? Het is niet zo dat ik op deze fiets geen cross kan winnen, want ik ben er Belgisch en wereldkamp­ioen op geworden. Ik wil het ook niet als excuus inroepen. Maar ik vind het wel wat vreemd dat ik in de trui van wereldkamp­ioen op een fiets van vorig jaar moet rijden.”

Van Aert zegt dat hij tot nader order zijn contract bij de ploeg uitdoet tot en met 2019.

“Een contract is een contract. Ik draag de ploeg voor een stuk, dus ook de verantwoor­delijkheid voor de ploeg. En ik vermoed dat ook sponsors mij graag tot 2019 zien blijven.”

Nick Nuyens was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium