Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen Genk vertrouwen opdoen voor de match tegen… Genk”

Competitie is belangrijk­er maar Malinwa neemt ook beker serieus

- DAVID VAN DEN BROECK

KV Mechelen wil Genk vooral zaterdag kloppen, maar neemt ook het bekerduel tegen de Limburgers serieus. Het geraamte van de ploeg blijft vanavond staan. Het doel: de kwalificat­ie afdwingen en vertrouwen opdoen.

De Beker van België lijkt voor KV Mechelen verdacht veel op de Beker van Limburg. De vorige drie tegenstand­ers in de Croky Cup heetten Hasselt, Sint-Truiden en Bocholt. Die van vanavond heet Genk. Geheel toevallig is dat ook zaterdag de tegenstand­er, maar dan in de competitie. Gezien de situatie waarin KV verkeert – het staat nog altijd voorlaatst­e – is die match van groter belang. Dat gaven de spelers na de match op Antwerp ook aan. Maar de bekerdroom zomaar te grabbel gooien? No way!

“Ja, de competitie is heel belangrijk. Maar we hebben vertrouwen nodig. En daarvoor is Genk de ideale tegenstand­er”, zegt trainer Aleksandar Jankovic. Er zit een simpele redenering achter: “Hoe beter de tegenstand­er, hoe meer vertrouwen je opdoet als je die klopt.” En dus, zegt hij: “We gaan

full strength in de cup, we zullen op volle sterkte zijn.”

Geen keeperswis­sel

Neen, exact dezelfde elf van afgelopen weekend krijgen we vanavond niet te zien. Enkele spelers, onder wie Filipovic en Matthys, krijgen in principe rust. Maar het geraamte van de ploeg blijft wel staan. Inclusief doelman Coosemans. Helaas voor Moris, die – zeker na de farce tegen Bocholt, toen hij niet speelgerec­htigd was – op een bekerkans gehoopt had.

“Ik heb in de beker nog nooit van keeper gewisseld”, zegt Jankovic. “Ik maak nu eenmaal geen onderschei­d tussen de verschille­nde formats. Ik kies gewoon voor de beste ploeg. Oké, op sommige posities is het, net als in de competitie, nodig om een paar frisse spelers te brengen. Maar de beker is te belangrijk om zomaar een halve ploeg te wisselen. Het is en blijft de kortste weg naar glorie. In een paar matchen kan je iets heel moois bereiken.”

Meer stabilitei­t

Dat de Serviër vanavond niet te veel roteert, heeft ook te maken met het feit dat KV in twee van de drie matchen de nul hield, dat er sinds zijn komst meer evenwicht is. Daarom blijft de volledige defensie staan, met Paulussen in plaats van de geblesseer­de Tomecak. “Die stabilitei­t geeft vertrouwen. Want daar begint alles bij. Het is het startpunt om ook op offensief vlak iets op te bouwen. Met ons sterk en compact blok gaan we proberen om de kwaliteite­n van Genk te neutralise­ren. Maar we willen zelf ook gevaarlijk zijn in de zones waar zij zwakheden vertonen.”

Niet alleen vanavond, maar ook zaterdag dus. Want zoals Matthys al zei: “Stel je voor dat we Genk in de beker kloppen, dan gaan zij in de competitie absoluut revanche willen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Coosemans blijft ook vanavond in doel, Moris moet geduld blijven uitoefenen.
FOTO PHOTO NEWS Coosemans blijft ook vanavond in doel, Moris moet geduld blijven uitoefenen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium