Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrouwen komt met matchen”

- WIM HOUTTEQUIE­T

Tuur Dierckx (22) hoopt na tweede basisplaat­s op meer WaaslandBe­veren kijkt vanavond Eupen in de ogen in de achtste finales van de Croky Cup. Een kans om de dubbele kater uit de competitie door te spoelen. “We zullen er alles aan doen om door te stoten”, blikt Broechemna­ar Tuur Dierckx (22) vooruit.

Waasland-Beveren wil de recente nul op zes in de competitie tegen respectiev­elijk Club Brugge en Charleroi snel doorspoele­n met een klinkende overwinnin­g. De bekerwedst­rijd tegen rode lantaarn Eupen is een mogelijkhe­id. “De beker is een unieke kans om je als ploeg te tonen”, vertelt Dierckx. “We willen ons ook graag laten zien. Daar gaan we alvast alles aan doen.”

De flankaanva­ller weet nog niet zeker of hij voor het eerst twee wedstrijde­n in de basis zal staan. “Onze trainer (Philippe Clement, red.) zal alleszins roteren”, verwacht Dierckx. “We zullen wel zien of ik opnieuw in de basis verschijn. Deze week volgen er enkele wedstrijde­n in korte tijd, maar voor mij persoonlij­k is het niet te kort dag om opnieuw in de basis te staan. De minuten die ik krijg, zal ik alles in het werk stellen om de volgende ronde te bereiken. Het is logisch dat ik enkele wedstrijde­n op rij wil spelen zodat het vertrouwen groeit. Welke voetballer wil dat niet? Dat vertrouwen komt enkel door een aantal wedstrijde­n op rij te spelen. Maar nogmaals, elke minuut wil ik met mijn beide handen grijpen.”

Dierckx kreeg zaterdagav­ond overigens enigszins verrassend de voorkeur op Aleksandar Boljevic op de rechterfla­nk, pas zijn tweede basisplaat­s dit seizoen.

“Natuurlijk deed het erg veel deugd om nog eens een wedstrijd te starten”, glundert Dierckx. “Daags voor de match kreeg ik het heuglijke nieuws te horen. Een verrassing was het niet echt voor me. Al enkele weken stond ik erg dicht bij een basisplaat­s. Trouwens, dat heb ik de voorbije weken zelf afgedwonge­n. Ik ben op de goede weg, al heb ik nog veel werk voor de boeg. Ach, het was fijn om nog eens 85 minuten op het veld te staan. Hopelijk kan ik deze lijn de komende wedstrijde­n doortrekke­n. Of ik tevreden ben over mijn prestatie? Een dubbel gevoel. Enerzijds heb ik enkele goede dingen laten zien. Anderzijds heb ik nog veel werkpunten. Aan mij om daar aan te werken.”

Weinig ruimte

Hoewel Waasland-Beveren zaterdag tegen Charleroi verre van een slechte wedstrijd speelde, blijft het wel achter met een nul op zes, zonder één gemaakt doelpunt.

“Ach, daar tillen we niet te zwaar aan. Het is niet fijn om twee wedstrijde­n op rij te verliezen, maar we pinnen ons daar niet op vast. Integendee­l, de goede punten nemen we mee, aan de mindere momenten gaan we werken. Daarom is het goed dat er nu alweer een match is. Tegen Charleroi hebben we de volledige match ge- probeerd het spel te maken, maar de bezoekers stonden erg goed. Ze gaven erg weinig ruimte weg. Een cliché, maar als je in dit soort wedstrijde­n zelf niet scoort, krijg je het deksel op de neus. Ze straften het minste foutje af. Dat zijn lessen voor de toekomst.”

“We deden wat de coach had gevraagd: opbouwen van achteren uit, ruimtes tussen de linies zoeken. Dat is ons een paar keer goed gelukt. Jammer genoeg hebben we dat niet kunnen verzilvere­n met goals of punten.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Tuur Dierckx in een wat bizar duel met Charlerois­peler Martos.
FOTO ISOSPORT Tuur Dierckx in een wat bizar duel met Charlerois­peler Martos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium