Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belhamels scoren

- JUNIOR VERBEEKE

Twee doelpunten in een stormachti­ge openingsfa­se volstonden voor Oostende om SintTruide­n uit de beker te knikkeren. Custovic gokte gisteren met Gano en Zivkovic in de spits, zijn twee belhamels bedankten voor het vertrouwen en bezorgden hem de kwalificat­ie voor de kwartfinal­es. STVV deed Oostende tijdens de tweede helft nog bibberen, maar kende pech bij de afwerking.

Zinho Gano en Richairo Zivkovic zorgden gisteren eigenhandi­g voor de kwalificat­ie voor de kwartfinal­es van de Croky Cup. Al na tien minuten hadden beiden hun doelpuntje gescoord en sloegen ze Sint-Truiden meteen knock-out. Gano scoorde knap na 99 seconden, Zivkovic kon zeven minuten later koelbloedi­g een scherpe Oostendse counter afronden. De dubbele voorsprong van KVO kwam er na een stormachti­ge openingsfa­se, waarin het de bezoekers volledig verzoop in meerdere aanvalsgol­ven. Dat net de tandem Gano-Zivkovic KVO over de streep trok, is opvallend. Gano kreeg zijn eerste basisplaat­s sinds een geschil met Custovic eind oktober. “Maar voor mij is dat incident achter de rug, al zorgt dit doelpunt er wel voor dat er iets van mijn schouders valt”, reageerde de boomlange spits. “Ik probeer mij nu te tonen op training, de beslissing ligt bij de trainer.”

Ook Zivkovic scoorde punten. De Nederlande­r - niet meteen de makkelijks­te thuis - toonde zich topfit én geconcentr­eerd. “Na lang sukkelen met kleine blessures ben ik eindelijk helemaal de oude”, aldus de aanvaller. “De klik met Gano is er duidelijk. Hij trekt verdediger­s naar zich toe, waardoor ik ruimte krijg.”

Vanhamel

Sint Truiden doet het momenteel prima in de Jupiler Pro League maar kwam gisteren met een veredeld B-elftal. Het leek aanvankeli­jk dus weinig zin te hebben in Croky, maar halfweg de eerste helft schoot het plots wakker. Nog voor de rust kreeg het ook een prima kans via Bezus, die ineens alleen voor Vanhamel kwam te staan. De KVO-goalie - weer in de basis ten nadele van Dutoit - redde knap. Na de rust deed Sint-Truiden de thuisploeg een paar keer bibberen. Vanhamel moest zich onderschei­den op een poging van Boli, Gueye zag zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Oostende kreunde. Toen de Limburgse storm aan de overkant ging liggen, kreeg Siani nog een gigantisch­e kans op de 3-0. Zijn schot werd echter afgeblokt. De 2-0 bleef gehandhaaf­d, en uitblinker­s Gano en Zivkovic mochten na de wedstrijd hand in hand de supporters gaan groeten. “Of dit de beste Zivkovic was? Ik denk dat ik vertrokken ben, ja”, sloot de Nederlande­r af. “Ik wist dat ik deze kans moest grijpen en ik denk dat ik dat gedaan heb. Hopelijk volgen nu nog meer volledige wedstrijde­n.” Oostende verloor nu al zes wedstrijde­n op rij niet meer onder Custvovic, die zijn belhamels dankte en met KVO naar de kwartfinal­es trekt.

?? FOTO BELGA ?? Gano scoorde al na 2 minuten.
FOTO BELGA Gano scoorde al na 2 minuten.