Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brussel krijgt concurrent­ie van vier steden voor openingsdu­el

- (b)

Naast Brussel zijn Amsterdam, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg kandidaat om de openingswe­dstrijd van het EK 2020 te organisere­n. Het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbon­d kent volgende week donderdag in het Zwitserse Nyon het prestigieu­ze duel toe. Dat heeft de UEFA dinsdag bekendgema­akt.

Het is momenteel nog onduidelij­k of het te bouwen Brusselse Eurostadio­n er komt vóór het EK 2020. Maandag kreeg het dossier opnieuw een tegenslag te verwerken. Een week nadat de gemeente Grimbergen een negatief advies had uitgebrach­t, gaf de Vlaamse administra­tie Mobiliteit en Openbare Werken maandag een ongunstig advies. Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvlieg­e heeft tot en met 2 februari 2018 de tijd om te beslissen over de omgevingsv­ergunninga­anvraag. Volgende week donderdag zal de UEFA in principe ook beslissen of Brussel gaststad blijft voor EURO 2020.

In Nyon zal de UEFA ook bepalen welke speelstede­n een paar zullen vormen tijdens het EK. In elk van de zes duo's worden de zes wedstrijde­n van één groep gespeeld. De twee halve finales en de finale vinden plaats in Londen.

Verder zal de UEFA donderdag ook knopen doorhakken over de lotingproc­edure en het speelschem­a van de nieuwe UEFA Nations League. Die nieuwe landencomp­etitie gaat in september 2018 van start. De Rode Duivels zitten in de A-divisie, samen met Duitsland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Zwitserlan­d, Italië, Polen, IJsland, Kroatië en Nederland.

 ?? FOTO BELGA ?? De maket van het Eurostadio­n in mei 2016.
FOTO BELGA De maket van het Eurostadio­n in mei 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium