Gazet van Antwerpen Stad en Rand

United vlot, Lukaku not

- (kvu)

Man United heeft eenvoudig afgerekend met Watford (24). Mét Romelu Lukaku, na zijn natrappen in de vuurlinie. Althans in de media, niet op het veld.

Eigenlijk had hij niet eens tussen de lijnen mogen staan na zijn natrappen naar Brighton-speler Bong. Dat vond Ian Wright bijvoorbee­ld, de oud-speler van Arsenal. “Hoe is hij hiermee weggeraakt?” Paul Scholes, als analist altijd snoeihard, noemde hem zelfs “dom en roekeloos.” Maar omdat de drie leden van de Engelse reviewcomm­issie het niet eens waren, ontsnapte hij aan een schorsing. José Mourinho besloot het te negeren. Zijn spits staat vol in de wind én hij voelt de adem van Zlatan Ibrahimovi­c. Toch hield Mourinho zijn Belgische stormram in de ploeg tegen Watford. Scoren deed Lukaku niet, waardoor hij op een schamel doelpunt in de laatste elf wedstrijde­n voor United blijft steken. Wel had hij een voet in de eerste van twee heerlijke goals van Ashley Young én gaf hij de assist voor de 0-3 van Martial. Zelf werd hij nauwelijks in stelling gebracht, ook al gesticulee­rde hij druk als hij het doel rook.

Pas in het slotkwarti­er kreeg hij van invaller Rashford de kans om de critici de mond te snoeren. Lukaku talmde te lang en verkwansel­de het. Een minuut later kraakte hij zijn schot. Bijna leken het dure missers te worden toen Watford terugkwam tot 2-3. Maar Jesse Lingard nam de thuisploeg alle hoop weg toen hij, voor een tackelende Christian Kabasele de 2-4 in doel knalde. Zlatan Ibrahimovi­c viel nog in, maar niet voor Lukaku. Die mocht van Mourinho 90 minuten op het veld blijven.

Nog op de veertiende speeldag wist Leicester met 2-1 te winnen van Tottenham. Vardy en Mahrez zetten Leicester op rozen, na rust milderde Harry Kane met zijn tiende van het seizoen. Tottenham, met Jan Vertonghen en Mousa Dembélé aan de aftrap, puurde uit zijn laatste vijf Premier Leagueduel­s slechts vier punten.

 ?? AFP ?? Lukaku kon gisteren niet scoren op het veld van Watford.FOTO
AFP Lukaku kon gisteren niet scoren op het veld van Watford.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium