Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vergeefse jacht op eerreddend­e zege

Uitgebeker­d Kangoeroes Willebroek trekt Kroaat Vucic Hrvoje aan

- (luhe)

Geen mirakel in Willebroek. Na de 8965nederl­aag in Bergen verloor Kangoeroes in eigen zaal ook de terugwedst­rijd van de achtste finales van de Beker van België tegen de ploeg van excoach Daniel Goethals.

De thuisploeg moest het parket op zonder de zieke El Kounchar en de Kroaat Vranes. Die werd gisteren geopereerd aan de schouder en is out voor de rest van het seizoen. In zijn plaats komt tot het einde van het seizoen de 26-jarige en 2m12 grote Kroaat Vucic Hrvoje. Tot voor kort was hij aktief in de Italiaanse tweede klasse bij Cuore Napoli. Hij is onmiddelli­jk inzetbaar.

De bezoekers namen al snel het heft in handen (7-14). De thuisploeg liet te veel missers optekenen om Bergen te bedreigen. De Walen zaten na kwart één dan ook in een zetel bij een 15-24-stand.

Stevig beukwerk van Badji onder de borden leverden de Senegalees vrijworpen op en zo kwam Kangoeroes weer in de match bij 22-24. Badji kreeg hulp van McNeaill en Cheatham, maar overnemen lukte niet. Daarvoor zat er te weinig lijn en structuur in het spel. De mannen van coach Goethals hadden halfweg dan ook een 38-46-bonus.

Toch liet de Rupelploeg zich niet zomaar afmaken. Met zes bommen op een rij kwamen ze zelfs 61-55 voor, een voorsprong die ze konden behouden tot het einde van kwart drie (67-64). De bezoekers namen in het vierde schuifje weer over langs Green en Demps (73-79). Creppy en Mc Neaill gingen nog voluit voor de eerreddend­e overwinnin­g maar kwamen enkele punten tekort in de eindafreke­ning. Bergen mag zich opmaken voor de kwartfinal­es tegen Aalst in december. KANGOEROES : Mwendanga 0, Cheatham 11, Oveneke 7, Bogaerts 2, Moris 4, Badji 19, Mc Neiaill 21, Creppy 18. BERGEN: Green 15, Jones 10, Lemaire 2, Tiby 14, Demps 14, Houdart 10, Mortant 3, Reddic 11 , Francois 3, Lasisi 6.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De Senegalees Badji beukt zich voorbij een tegenstand­er.
FOTO GOYVAERTS De Senegalees Badji beukt zich voorbij een tegenstand­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium