Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nooit gedacht om nu al de Aploeg te halen”

16jarige Seppe Van Kemseke staat voor eerste keer in basis bij Antonia

- (fko)

Opnieuw geen overwinnin­g voor Antonia. Thuis tegen Oppuurs bleven de Zoerselnar­en steken op een doelpunten­loos gelijkspel. Toch kon dat de lach niet van het gezicht van de amper 16jarige Seppe Van Kemseke krijgen. Hij stond voor de eerste keer in de basis bij groenrood.

“Ik was dit seizoen al drie keer mogen invallen”, zegt Van Kemseke. “Maar door de vele geblesseer­de aanvallers stond ik tegen Oppuurs voor de eerste keer in de basis. Ik speelde met veel inzet en probeerde in de spits mijn plan te trekken. Bij de vele diepe ballen probeer ik telkens om mijn snelheid goed te gebruiken en de bal zo goed af te schermen en in de ploeg te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde je dat wie zou scoren de match ook zou winnen. Dit 0-0 gelijkspel was een correcte weergave van de verhouding­en.”

En zo kon Antonia voor de tweede keer dit seizoen ook de nul houden. “Dat was toch een opsteker. Zeker omdat ook de andere resultaten meevielen. Van de rechtstree­kse concurrent­en wist alleen Merksplas te winnen. Hopelijk keren na de winterstop ook nog de vele afwezigen terug. Dan kunnen we op volle kracht strijden voor het behoud.”

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft de 16-jarige Van Kemseke al bij veel ploegen gevoetbald. “Na Lyra, Lierse en Sint-Job koos ik voor Antonia. De club heeft een goede jeugdwerki­ng en bovendien woon ik vlakbij. Zo kan ik met de fiets naar de training. Na de winterstop hoopte ik de B-ploeg te halen, maar ik had eerlijk gezegd nooit verwacht om dit seizoen al te mogen proeven van de eerste ploeg. Ik ben blij verrast. Dit is allemaal mooi meegenomen, ik loop voor op schema.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium