Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het klikt bij ons, zowel op als naast het veld”

Youngsters Wesley Van Hooydonck en Nino Somers leiden SintJob naar knappe zege op Berg en Dal

- WALTER PEERSMANS

Kleine stunt afgelopen weekend van SintJob. Op het veld van titelkandi­daat Berg en Dal ging roodwit knap winnen met 02. De twee doelpunten kwamen er via youngsters Wesley Van Hooydonck en Nino Somers.

Wesley Van Hooydonck: “Deze punten waren ook heel welkom. We wisten vooraf dat er de komende weken nog drie zware opdracht op het programma stonden. Want na Berg en Dal spelen we komend weekend tegen Kontich en nadien ook nog tegen Lyra. Dat je dan meteen een zege kan pakken in de eerste wedstrijd van dat zware drieluik, is natuurlijk geweldig.”

Nino Somers: “Iets na het uur kwamen we op voorsprong. Berg Dal werd zo gedwongen om wat aanvallend­er te gaan spelen en zo kregen we ruimte voor de tegenaanva­l. Zo kon ik mijn tweede doelpunt van het seizoen scoren. Het is natuurlijk geweldig dat we met 0-2 kunnen gaan winnen bij een titelkandi­daat. Al moeten we ook eerlijk zijn: voor rust heeft onze doelman (Predrag Ristovic,

red.) ons in de wedstrijd gehouden. Berg en Dal kreeg heel wat kansen, maar Predrag hield ons overeind.”

Van Hooydonck: “We waren ook heel efficiënt. Uit een viertal kansen wisten we twee keer te scoren. Niet slecht.”

Somers: “Vooral het feit dat wij, twee jonge gasten, die doelpunten maken, is toch opvallend. Het is het beste bewijs dat we allebei, na een mindere periode, weer in vorm zijn. Dit geeft vertrouwen voor wat komt. We moeten alleen proberen om nog iets meer lijn in onze prestaties te krijgen. Vaak winnen we tegen sterke ploegen zoals Berg en Dal om dan punten te laten liggen tegen de zwakke broertjes.”

Van Hooydonck: “Ondanks het feit dat we concurrent­en van mekaar zijn, komen we prima overeen. De ene week speel ik eens, de andere week Nino. Maar goed, dat hoort erbij. Het heeft geen effect op onze band. We komen prima overeen en doen ook buiten het voetbal veel samen. Met de rest van de groep klikt het trouwens ook. We hebben geen brede kern, maar de groep hangt wel heel goed aan mekaar. Hopelijk kunnen we op deze weg verder.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wesley Van Hooydonck (links) en Nino Somers.
FOTO KOEN FASSEUR Wesley Van Hooydonck (links) en Nino Somers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium