Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb heel diep gezeten”

Jordi Kreydt viert tweede basisplaat­s met twee doelpunten tegen Kontich

- (kugu)

Lyra nam zaterdagav­ond met verve de lastige hindernis in Kontich en deed met zijn 15 zege bovendien uitstekend­e zaken in het klassement. De heropgevis­te Jordi Kreydt had met twee doelpunten een flink aandeel in de knappe driepunter.

Na amper twee minuten opende Kreydt in Kontich de score, maar vooral zijn tweede goal van de avond was een ware beauty.

“En of die treffers deugd deden”, glunderde het jeugdprodu­ct van de Pallieters. “Het was pas mijn tweede basisplaat­s van het seizoen en ik steek niet onder stoelen of banken dat ik er meer van had verwacht. Meer zelfs, ik heb heel diep gezeten. De voorbije seizoenen verscheen ik heel vaak aan de aftrap en dat smaakte naar meer. Nu kwam ik geruime tijd amper aan de bak. Ik heb het hoofd echter niet laten hangen en probeerde bij de beloften aan mijn efficiënti­e te werken. Ik hoop zaterdag een positief antwoord gegeven te hebben.”

Goed een maand geleden nam Kreydt nog alle acht doelpunten voor zijn rekening bij het tweede elftal in de 8-1 zege tegen RC Mechelen.

“Maar de winst met de eerste ploeg in Kontich smaakt zoveel zoeter. Een hele week lang had Kontich ons geprikkeld en dus verschenen we extra gemotiveer­d aan de aftrap. Het puntenverl­ies van al onze achtervolg­ers maakte het nadien nog zoveel mooier. We zijn de winnaar van het weekend, maar moeten nu vooral volhouden. Het zou heel prettig zijn om de winterstop in te trekken met dat kloofje van minimum vijf punten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium