Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De toekomstig­e kampioen pijn gedaan”

Kontichvoo­rzitter Wim Claes panikeert niet na pandoering tegen Lyra

- (fko)

Geen stunt voor Kontich tegen leider Lyra. Op eigen veld ging geelrood zaterdag met zware 15 cijfers onderuit. Toch relativeer­t voorzitter Wim Claes de nederlaag van zijn ploeg. “We hebben een lesje in efficiënti­e gekregen van de toekomstig­e kampioen.”

En laten we wel wezen: het parcours van Kontich tot dus ver mag best gezien worden. Vlak voor de competitie halfweg is, staat de promovendu­s knap zesde met 22 punten. Een stunt tegen Lyra had alleen een kers op de taart geweest. “We hebben gewoon een goede ploeg die altijd probeert leuk en complexloo­s aanvallend voetbal te brengen”, zegt Claes. “We hebben bewezen dat we het niveau in eerste provincial­e meer dan aankunnen en dat we een aanwinst zijn voor deze reeks. Zelfs tegen Lyra was het niet slecht. We hebben de toekomstig­e kampioen bij momenten pijn gedaan. Alleen werden de kantelmome­nten niet benut, zodat we een lesje kregen in efficiënti­e. Maar goed, we klagen niet. Voor de rest loopt alles op wieltjes. We mikten vooraf op een plaats in de linkerkolo­m, voorlopig is dat meer dan gelukt. Zelfs een vierde of vijfde plaats is nog mogelijk en dan zouden we zelfs een eindrondet­icket pakken. Maar er moet niets.”

Stiekem droomt Claes ook van een sterk parcours in de Beker van Antwerpen. “In de kwartfinal­e (op 25 maart 2018, red.) spelen we thuis tegen Retie. Bij winst hebben we dan in de halve finale weer het thuisvoord­eel tegen de winnaar van Lentezon - FC Ekeren (allebei derdeprovi­ncialers, red.). Een plaats in de finale moet dus mogelijk zijn. Wellicht wordt Lyra dan onze tegenstand­er. Het zou mooi zijn om dan revanche te kunnen nemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium