Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beste reclame die mogelijk was voor de komst van Duffel komend weekend”

19jarige Marnix Wouters scoort vier keer in 08 pandoering van Broechem op Mariaburg

- (fko)

Na de promotie naar tweede provincial­e was het even wennen voor Broechem. Het begon matig aan het seizoen, maar ondertusse­n lijkt de promovendu­s wel helemaal op kruissnelh­eid. Al zes wedstrijde­n op rij verloor het niet meer. Vorig weekend volgde het klapstuk: 08 (!) winst op het veld van rode lantaarn Mariaburg. Met dank aan de 19jarige Marnix Wouters, die na de rust maar liefst vier keer scoorde.

“Nog voor rust was de zege binnen in Mariaburg”, zegt Wouters. “Toen stond het al 0-3. Na de pauze kon ik op twintig minuten tijd viermaal scoren. Het waren nog maar mijn eerste goals van het seizoen. Meestal start ik op de bank. Eigenlijk ben ik zowat de eerste invaller van onze ploeg. Maar door de schorsing van Van Tendeloo stond ik nu voor de tweede keer aan de aftrap. Ik hoop dat ik mijn kans gegrepen heb. Uiteraard hoop ik op meer.”

Ondertusse­n zijn Wouters en co wel bezig aan een ongelofeli­jke reeks. “Het gebeurde nog nooit dat Broechem zes matchen op rij niet verloor. We staan nu zelfs in de linkerkolo­m. Als nieuwkomer is dat buiten verwachtin­g. Andere jaren kennen we in december wel een dipje, hopelijk blijft ook dat nu uit.”

Toeval of niet: de Broechemse opmars staat een beetje gelijk met aan het aanstellen van nieuwe coach Christof Van Camp. Wouters: “Dat heeft wellicht zijn invloed gehad. Van Camp is een gedreven trainer met een prima aanpak. Alleen is hij zelden tevreden. Zo verspeelde­n we vorige week thuis tegen Burcht tegen tien man nog de zege. Ik kan je vertellen: dat hebben we geweten.”

Komend weekend krijgt Broechem leider VV Duffel over de vloer. Blijven Wouters en co ook dan overeind? “We konden in elk geval geen betere reclame maken. Onze coach heeft nog acht jaar in de eerste ploeg van Duffel gespeeld. Hopelijk kunnen we hem de zege schenken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Marnix Wouters (rechts) eerder dit seizoen aan de bal tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t.
FOTO GOYVAERTS Marnix Wouters (rechts) eerder dit seizoen aan de bal tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium