Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En dat met al die geblesseer­den”

Jens Callens leidt Aartselaar B met snelle openingstr­effer en late penaltygoa­l naar knappe tien op vijftien

- (qvdb)

Met een tien op vijftien doet de Aartselaar­se Bploeg het ondanks de vele geblesseer­den niet slecht. Flankaanva­ller Jens Callens was zondag tegen Muizen de matchwinna­ar: met een erg snelle openingstr­effer en een penaltygoa­l in de slotminute­n bezorgde hij zijn ploeg de drie punten.

“We zaten al vroeg op rozen toen ik na één minuut spelen een voorzet van Yves Ecran kon binnenwerk­en”, zegt Callens. “Maar door een zondagssch­ot dat enig mooi in de kruising belandde, maakte Muizen terug gelijk. Daarna hadden we het moeilijk om die tweede treffer te maken. Zo’n twintig minuten voor tijd kreeg Muizen een strafschop, maar onze doelman Thomas Lodewyckx ranselde de bal uit doel en hield ons zo in de match. Toen we in de allerlaats­te minuut een penalty kregen na handspel van Muizen, heb ik niet getwijfeld. Ik was voor de wedstrijd aangeduid door de trainer en zat goed in de match. Van zenuwen had ik niet zo veel last. Ik heb hem dan ook niet zonder risico genomen: hoog en hard genoeg, zodat ik zeker wist dat hij binnen zou gaan.”

Ondanks de volle ziekenboeg bij zowel de A- als de B-kern doet Aartselaar B het voorlopig erg goed. Geen sinecure als je elke week je beste spelers moet doorschuiv­en. Callens: “Met de vele geblesseer­den is het de laatste weken inderdaad wel wat behelpen. We spelen vaak met dezelfde elf, maar op training ligt het soms wat moeilijker. Al is het nog niet veel voorgekome­n dat een training niet doorgaat wegens een gebrek aan spelers. Als B-ploeg is dit ons tweede jaar in provincial­e. We hebben vorig jaar al heel wat ervaring opgedaan en dat kan je dit seizoen ook zien aan onze resultaten”, aldus Callens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium