Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelers zitten niet op zelfde golflengte”

Zwijndrech­tvoorzitte­r Peter Verhulst ontgoochel­d in zijn groep na troosteloz­e nul op vijftien

- JOHAN PEETERS

Wat is er aan de hand met Verbroeder­ing Zwijndrech­t? Vorig seizoen speelde het nog in eerste provincial­e, maar na een nul op vijftien loert nu ook in tweede provincial­e het degradatie­spook om de hoek. Voorzitter Peter Verhulst eist de komende weken een reactie van zijn spelersgro­ep.

“Wat wil je dat ik hierop zeg?”, zegt Verhulst. “Het is gewoon niet goed en als bestuur zijn wij vanzelfspr­ekend erg teleurgest­eld in de huidige gang van zaken. Als degradant uit eerste provincial­e zou je toch iets meer mogen verwachten. Op basis van de transfers die we deden, dacht ik zelfs dat we versterkt waren, maar dat blijkt niet uit de resultaten. Volgens mij ontbreekt de groepsgees­t in dit elftal. Niet alle spelers zitten op dezelfde golflengte en dat stoort mij enorm. Na de thuisneder­laag tegen Ranst ben ik de kleedkamer binnengest­apt en heb ik de spelers nogmaals op hun plichten gewezen. Gevolg: een 4-0 nederlaag de match erop tegen Bonheiden, dat toen nog achter ons stond. Dan weet je het wel.”

Patrick Ilegems

En zo wordt de komst van Lint komende zondag al meteen een match van cruciaal belang voor Zwijndrech­t. Verhulst: “Dat is een heuse zespuntenw­edstrijd. Stel je maar eens voor dat we die verliezen? Met daarna ook nog ‘s Gravenweze­l-Schilde, Brasschaat en Hoboken in het verschiet is het zondag van moeten. De spelers weten waar ze voor staan. Pas op, ik geef toe: het heeft de laatste weken ook niet meegezeten. Ik denk dat het doelhout al een keer of tien in de weg stond, maar dat neemt niet weg dat er snel een reactie moet ko- men. Hopelijk kan het aantrekken van Patrick Ilegems mee voor de kentering zorgen. Hij zal coach Arben Mamusha bijstaan met zijn ervaring. Ilegems was al hulptraine­r bij Urbain Spaenhoven, Eric Van Meir en Jonas De Roeck en brengt dus heel wat ervaring mee. Ik kan alleen maar hopen dat de spelers zondag en de komende weken eer- gevoel en mentalitei­t tonen. Dat ze ervoor zorgen dat hun voorzitter ongelijk krijgt. De supporters wijzen nu naar mij en de trainer, maar het zijn nog altijd de spelers die het moeten doen. We hebben van Zwijndrech­t een gezonde club gemaakt. Dan doet het pijn om nu als de schuldige gezien te worden.”

 ?? FOTO SMB ?? Patrick Ilegems enkele jaren geleden nog aan de slag bij Berchem. Hij moet Zwijndrech­t nu mee uit het slop komen halen.
FOTO SMB Patrick Ilegems enkele jaren geleden nog aan de slag bij Berchem. Hij moet Zwijndrech­t nu mee uit het slop komen halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium