Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerecht zoekt bestelwage­n doodgescho­ten Brasschate­naar

-

Twee maanden na de moord is er nog weinig geweten over de schutter die Brasschate­naar Stefan Bogaerts in het Nederlands­e Spijkeniss­e heeft doodgescho­ten. De speurders deden gisteren een oproep naar tips in het programma

Faroek op VTM.

In de auto van zijn zoon reed de 55-jarige Stefan Bogaerts uit Brasschaat op donderdag 21 september naar Nederland. In Spijkeniss­e, in de buurt van Rotterdam, werd hij die avond rond 21u doodgescho­ten in de auto. De vermoedeli­jke vluchtauto van de daders van de moord werd later op de avond uitgebrand aangetroff­en in Barendrech­t.

De speurders zitten nog met veel vragen. Zo bleek recent dat slachtoffe­r een witte Mercedes Sprinter op zijn naam had staan. Zijn familie wist niets af van het bestaan van die bestelwage­n en het voertuig is nog niet teruggevon­den.

Ook naar het motief voor de moord is het nog gissen. “We hebben aanwijzing­en dat het slachtoffe­r bij drugshande­l betrokken was”, zei de Nederlands­e politie in

Faroek. Ook had hij veel schulden. De speurders hopen vooral te weten te komen met wie de man contact had in Nederland, waar zijn Mercedes Sprinter is, of mensen iets aan hem gemerkt hadden en of iemand meer weet over de drugshande­l waarbij Bogaerts betrokken zou zijn geweest.

Ook een van de zonen van Bogaerts kwam aan bod. “We hopen dat mensen die iets weten of hem zagen dat melden bij de politie”, zei Stijn (26). “Dan kunnen wij dit hopelijk stilaan verwerken en heeft hij misschien rust. Die rust heeft hij verdiend.” (sare)

 ??  ?? Zo ziet de wagen eruit, een witte Mercedes Benz Sprinter met nummerplaa­t 1SJF070.
FOTO VTM
Zo ziet de wagen eruit, een witte Mercedes Benz Sprinter met nummerplaa­t 1SJF070. FOTO VTM
 ??  ?? Stefan Bogaerts.
FOTO RR
Stefan Bogaerts. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium