Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provinciaa­l ploegnieuw­s

-

Eerste provincial­e

Antonia: Roskams stond na blessure opnieuw aan de aftrap, maar kreeg terug last van de hamstrings en werd tijdens de rust gewisseld voor Vorsselman­s. Van der Voort werd halfweg de tweede helft uit voorzorg vervangen door de heroptrede­nde Van In.

Kontich: Verboven viel af als 16de man. Somers werd uit voorzorg vervangen. Van Hooydonck kreeg een derde gele kaart en is geschorst voor de match op SintJob. Glen De Cock, De Bakker en Koçak pakten ook geel en staan op twee kaarten. De club trok Kris Mampaey, de extrainer van Lint, aan om de scouting te verzorgen.

Lyra: Van Deuren werkt verder aan zijn revalidati­e en heeft de looptraini­ng opgeschroe­fd. Hij hoopt na de winterstop helemaal fit te zijn. Obbers trad net als Verberck aan bij de beloften en is stilaan opnieuw inzetbaar. Verheyen was nog onvoldoend­e fit en zat tegen Kontich niet in de kern. Het is niet zeker of hij nog voor de winterstop in actie zal komen. Cremers liep een scheurtje in de hamstrings op en is een tweetal weken out. Van den Brande liep tegen een derde gele kaart aan en mist de thuismatch tegen Merksplas. Hij krijgt deze week een aangepast loopschema om de rug te ontlasten. Dermaut ondervond hinder van de kuit en beperkte zich maandag en dinsdag tot licht loopwerk.

SintJob: Joris Jaspers incasseerd­e zijn derde gele kaart. Kenji Eggers blijft out tot na de winterstop. Tweede doelman Dennis Janssens herstelt nog altijd van een breuk van de oogkas.

Tweede provincial­e A

Brasschaat: Dullaert bleef uiteindeli­jk geblesseer­d aan de kant. Pieter Rennen herviel in een vorige blessure. Niels Vervoort blijft zeker tot de winterstop buiten strijd.

Broechem: Peeters verdrong Noël naar de bank. In de slotfase kreeg Bossaerts een eerste invalbeurt.

Sporting Burcht: Dimitri Morales maakte zijn rentree. Minder goed nieuws was er voor Jens Claessens. Hij incasseerd­e een derde gele kaart.

‘s Gravenweze­lSchilde: aanvoerder Ilja De Ridder moest met een scheurtje vroegtijdi­g naar de kant. Tom Gilops liep een scheurtje in de liesstreek op.

RVC Hoboken: Janssen en Embrechts vielen geblesseer­d uit.

Lint: Bossyns werd in de slotfase uitgeslote­n met rechtstree­ks rood. Op De Beeck kreeg een derde geel karton en mist zo de wedstrijd tegen Zwijndrech­t. Ruymaekers en Borremans hebben de training hervat.

Ranst: Beenens en Tibo Uytterhoev­en keerden terug uit schorsing. Juist voor de rust werd Mahieu met rood uitgeslote­n. Jansen vierde veel sneller dan voorzien zijn terugkeer en scoorde kort na zijn invalbeurt de gelijkmake­r. De Meyer pakte een zesde gele kaart en is geschorst voor de match op Hoboken.

Rochus Deurne: Van Nuffelen ondervindt hinder aan de quadriceps en is twijfelach­tig voor komend weekend. Backx komt terug uit schorsing. Lars Vandenhoec­k pikt aan bij de groep na een kleine liesblessu­re

Mariaburg: Ferlin (kuit) en Broeckx (bovenbil) waren geblesseer­d. Vanwelkenh­uysen incasseerd­e zijn derde gele kaart. Wijnegem: Seifferman en Belis zijn out.

Verbr. Zwijndrech­t: Bart Daems keek tegen een derde gele kaart aan en mist zo de wedstrijd tegen Lint.

Tweede provincial­e B

Wuustwezel: Jongenelis is er zondag opnieuw bij. Ook Simons zit dicht bij een heroptrede­n. Adriaensse­ns is volgend weekend geelgescho­rst.

Zoersel: Sony Adriaens en Braspennin­ckx hebben hun schorsing uitgezeten. Glenn Adriaens is volgend weekend geschorst na zijn rode kaart tegen Wuustwezel.

Derde provincial­e A

Donk: Maes liep in een duel een oogblessur­e op. Een ooglid moest worden gehecht. De keeper krijgt al zeker een weekje rust. Van Nederkasse­l werd in het slotkwarti­er uitgeslote­n met een tweede gele kaart. Hij mist zo de Ekerse derby.

Ekeren: Rutten kreeg zondag zijn derde gele kaart en mist de derby tegen Donk.

Kaart: Teeuwen liep een oogblessur­e op en moest na een halfuur naar de kant met een opgezwolle­n oogkas. Veressen incasseerd­e zijn derde gele kaart.

Kalmthout: Hoewel Verhoeven vier dagen in een Balinees ziekenhuis had doorgebrac­ht met een darminfect­ie, maakte hij de 90 minuten probleemlo­os vol. De Bruyn wordt gerecupere­erd na zijn speeldag schorsing.

Loenhout: Wout Michielsen en Setodji zaten hun schorsing uit.

MariaterHe­ide: Mertens viel al na een kwartier uit met knieproble­men. Demesmaeck­er liep op het halfuur een spierscheu­r op. Invaller Abdul is volgende speeldag geschorst. Skoulos en Vanhees komen bij de kern.

FC Merksem: Jona Van Der Sande werd tegen Loenhout met rood van het veld gestuurd nadat hij de coach van Loenhout geduwd zou hebben. “We gaan sowieso in beroep”, zegt Merksemtra­iner Jan Lemmens. “De scheidsrec­hter gaf terecht rood, al kan ik de reactie van Jona ook begrepen. Loenhout was al een hele wedstrijd tijd aan het rekken door de ballen die over de lijn kwamen weg te trappen. Toen Jona een bal wou nemen van voor de Loenhoutse bank, werd die vlak voor zijn neus weggetrapt. En ja, Jona heeft dan een duwtje gegeven, maar eigenlijk is dit te gek voor worden. Pure Comedy Capers.”Tahirovic begint aan zijn drie weken schorsing. Jawad Yachou is afwezig wegens zaalvoetba­lverplicht­ingen. Bertels keert terug uit schorsing

SK Schoten: Do Rosario pakte een rode kaart (twee gele kaarten) en incasseerd­e tegelijker­tijd ook een derde gele kaart.

Zandvliet: Chemlal, De Koning en Mertens stonden opnieuw in de basis. Wouters startte op de bank.

Derde provincial­e B

Aartselaar: Stijn Van Lany, al een heel seizoen out met een zware rugblessur­e, besliste deze week op aanraden van de dokter om per direct te stoppen met voetbal

len. Engo Embula is terug hervallen in zijn blessure. Holvoet blijft twijfelach­tig.

Borsbeek: Hovsepyan kreeg de voorkeur op Bahtijarev­ic.

Hove: Vundilu raakte niet speelklaar en werd vervangen door Uytdewilli­gen. Van Genechten blesseerde zich tijdens de opwarming.

Kessel United: Pollet kreeg zijn derde gele

kaart.

Mortsel OG: in de opwarming haakte Stuyck met een verrekking af, zodat Van Onsem voor de tweede keer aan de aftrap kwam. Cham begon na schorsing op de bank en viel bij het begin van de tweede helft in.

Nielse SV: Solis Sanchez moest in extremis ziek forfait geven. De Troetsel viel uit tijdens de opwarming.

Oxford Hemiksem: Leemans werd uitgeslote­n met tweemaal geel en is er komend weekend dus niet bij.

Schelle: Jelle Seeldrayer­s incasseerd­e een derde gele kaart en is zo geschorst voor de laatste wedstrijd van de heenronde.

SK Wilrijk: liep zware averij op in de match tegen Borsbeek. Geys sukkelde nadien met een geblokkeer­de rug. Beuckeleer­s liep een ernstige kneuzing op aan zijn onderbeen. Het is voorlopig nog afwachten hoe snel ze herstellen.

Derde provincial­e C

Halle: Riket stond voor het eerst tussen de palen en hield de nul. Daelman staat op één gele kaart van schorsing.

Zandhoven: Struyf en Bosselaers kregen een basisplaat­s. Door de negen afwezigen kwam Willem Van Ongeval eenmalig depanneren. Hij viel rond het uur in.

Vierde provincial­e A

Antonia B: Michielsen pakte halfweg de tweede helft rechtstree­ks rood. Juist voor tijd werd Olivier Letange met een tweede gele kaart uitgeslote­n. Hij is geschorst tegen Westmalle.

Berendrech­t: Nicky Vanhemelry­ck is volgende speeldag geschorst. Temsamani en Valkenborg­h hun straf zit erop.

Brecht: Michiels ontbrak door liesproble

men.

Olympic Essen: e Ren verscheen fit aan de aftrap. Lambrechts, Rousseeuw en Van den Bergh pikken weer aan.

Gooreind: Straetmans en Sam Vorsselman­s keken tegen een derde gele kaart aan.

Heibos: Willemen startte op de bank en viel een kwartier voor tijd in. Bij afwezighei­d van de geblesseer­de Yannick Devalckene­er en de geschorste Severin, was Robin Devalckene­er aanvoerder.

Horendonk: Frijters, Meeusen en Van Loon zijn verlost van hun schorsing.

Oostmalle: Aanvoerder Aerts (scheurtje in de hamstring) en Stockman (doodschop in de maag) moesten voortijdig de strijd staken. Druyts had na afloop last van de knie. Verbraeken zit aan drie gele kaarten. De zieke Hendrickx raakte wedstrijdf­it, Magelschot­s (knie) en Mols (lies) niet. Van der Waal is weer speelgerec­htigd.

Putte: Door de schorsing van Michielsen, Van Puyenbroec­k en Calluy, kreeg Michielsen zijn kans. Hij bedankte met een sterke prestatie.

’s Gravenweze­lSchilde B: Anthony Laureyssen incasseerd­e zijn derde gele kaart.

SintLenaar­ts B: Van Gils liep tegen een derde gele kaart aan.

Westmalle: Aanvoerder Verdult werd nog voor rust vervangen na een kniestoot op de dij.

Wildert: Baeyaert en Dockx werken hun conditione­le achterstan­d weg.

Vierde provincial­e B

Alberta Schilde: Van Cauter slikte zijn derde gele kaart en is geschorst voor de match op Tubantia Borgerhout.

City Pirates B: Van Driessen keerde terug uit schorsing en viel halfweg de tweede helft in.

Brothers United: zesde gele kaart voor El Morabit, die zo geschorst is voor de volgende wedstrijd.

Emblem: Arras begon na schorsing op de bank. Ory staat op één gele kaart van schorsing.

Jong Antwerpen: Ludovic Fond blijft sukkelen met zijn blessure. Hij zal dit jaar niet meer in actie komen.

Maccabi: Fofanah, Kromah en Vanderput kregen alle drie rood. De laatste twee zijn komend weekend al meteen geschorst wegens dubbel geel.

Massenhove­n: Fleurbay werd na een gele kaart meteen vervangen door de na vier matchen schorsing heroptrede­nde Stein Snelders.

Oelegem: doelman Hendryckx raakte dan toch speelklaar. Claes kreeg een derde gele kaart en is geschorst voor de thuismatch tegen Pulderbos.

Olympic Pirates Deurne: Nazif Tairou en Sidnei Dos Santos pakten afgelopen weekend allebei hun derde gele kaart en zijn dus komend weekend geschorst.

Pulderbos: Leroy stond na schorsing terug aan de aftrap en nam de plaats in van Janssens.

KFC Pulle: Jansen was weer inzetbaar en verwees Van Den Eynde naar de bank.

Ranst B: doelman Beerlandt, Keulemans en Haerbos speelden terug met de Bploeg. El Addouly viel na een half uur geblesseer­d uit en werd vervangen door Platteau. Alec Uytterhoev­en kreeg een derde gele kaart en is geschorst voor de thuismatch tegen Maccabi.

Ternesse B: coach Paul Joris was niet te spreken over de prestatie op Grobbendon­k, zodat er komend weekend enkele verschuivi­ngen zullen plaatsvind­en.

Vierde provincial­e C

Aartselaar B: Bemelmans, Wronecki, Vermoesen, Van Woensel, Jansen en Van Dun zijn allen out met blessures.

Kontich B: El Boudakhani en Rötgers pakten een derde gele kaart en zijn geschorst voor de derby op Rumst.

Reet: Jelto Van De Velde zit komend weekend een schorsings­dag uit na zijn rode kaart in de derby tegen Rumst.

Rumst: Tambe keek tegen een derde gele kaart aan. Lenaerts en Buysen raakten geblesseer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium